Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Mirela Călugăreanu, a vorbit miercuri despre câteva dintre proiectele în desfășurare la nivelul instituției pe care o conduce.

Mirela CalugareanuFoto: Hotnews

„Un proiect în domeniul digitalizării ANAF, care va funcționa în curând, este acel al popririi electronice. După ce a fost adoptat cadrul legal, începând cu luna martie veți vedea un progres din acest punct de vedere. Pentru implementarea acestui sistem de poprire electronică am avut discuții și am colaborat cu instituțiile de credit și ARB pentru ca lucrurile să se întâmple cât mai curând”, a spus ea.

Potrivit acesteia, interconectarea caselor de marcat se va întâmpla în acest an și “se fac eforturi ca lucrurile să se întâmple cât mai curând posibil”.

Un proiect care se va implementa anul acesta ține de implementarea unui sistem operativ de executare silită.

Ea a mai afirmat că la nivelul ANAF, până la sfârșitul lunii martie, se va finaliza un proiect privind o nouă procedură de rambursare a TVA.

"Rambursarea TVA va urma o cu totul altă procedură. Ne va scăpa de acele controale extinse în timp care nu ne aduc mai nimic", a spus ea într-o conferință organizată de PwC România.