Premierul Ludovic Orban a declarat, joi seară, că ”nu există niciun motiv de neîncredere, de panică”, iar ”situația economică este foarte stabilă” în contextul în care cursul BNR a egalat minimul istoric în raport cu euro. ”Nu îi mai speriați pe români cu creșterea dobânzilor, chiriilor. Acolo unde sunt calculate chiriile în euro poate fi o creștere, dar nu ește o creștere care să îi sperie pe români. Economia este stabilă”, a subliniat Orban.

Orban, la BNRFoto: Hotnews

”Nu există niciun motiv de neîncredere, de panică, situația economică este foarte stabilă, uitați-vă la evoluția dobânzilor. Sunt Factori exogeni care nu țin neapărat de guvernare. Există o ușoară depreciere a monedei naționale în mai multe țări. Am încredere în stabilitatea monedei naționale”, a declarat Orban.

Premierul a mai spus că guvernul este ”într-o colaborare foarte bună cu Banca Națională, o să avem o discuție în cursul săptămânii viitoare” subliniind că ”nu există risc de apariție a unui risc de dezechilibru major”.

Deși a spus că ”are încredere în stabilitatea cursului”, există p ”presiune datorată a politicii nesăbuite a PSD care a generat dezechilibre”.

Cu toate acestea, ”Banca Națională și-a dovedit priceperea, a avut reacții potrivite”.

În ceea ce privește riscul creșterii chiriilor șia dobânzilor, Orban a ținut să transmită un mesaj liniștitor.

”Nu îi mai speriați pe români cu creșterea dobânzilor, chiriilor. Acolo unde sunt calculate chiriile în euro poate fi, dar nu ește o creștere care să îi sperie pe români. Economia este stabilă. Mesajul meu este unul de încredere”, a încheiat premierul.