Cum să-ți plătești taxele și impozitele mai simplu și mai ușor?

Plata impozite ghiseul.ro - First BankFoto: First Bank

Până la 31 Martie 2020, românii au 10% reducere la plata integrală a taxelor și impozitelor locale. Anul acesta, doar în prima zi lucrătoare a lui 2020, zeci de mii de oameni din mai multe orașe s-au așezat la coadă în fața ghișeelor pentru a fi siguri că reușesc să-și plătească cu reducere taxele și impozitele.

Ce alte soluții de plată au contribuabilii din România, în condițiile în care mobilizarea din primul trimestru al anului creează atât blocaje la ghișeele direcțiilor de plată, cât și disconfort major în rândul celor care își petrec ore bune la coadă?

Una dintre cele mai eficiente soluții de plată la distanță a taxelor și impozitelor locale vine de la First Bank, care a integrat platforma Ghiseul.ro în soluția sa de internet banking.

Cum funcționează și cât de simplu e de folosit?

Utilizatorul se autentifică în platforma de internet banking a First Bank, unde găsește opțiunea Plată taxe și impozite - Ghișeul.ro. După accesarea meniului și transmiterea acceptului pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, utilizatorul are acces la informațiile fiscale transmise de către platforma Ghișeul.ro: numele instituției fiscale, mesajul instituției fiscale către plătitor, denumirea taxei / impozitului / amenzii, valoarea taxei / impozitului.

Urmează selectarea taxei/impozitului sau amenzii pe care utilizatorul dorește să o plătească și în câteva click-uri plata parțială sau integrală a acesteia, cu 0 comision este realizată. În câteva minute de la finalizarea cu succes a plății, debitul datorat este automat ajustat atât în plaforma de internet banking a First Bank, cât și în cadrul platformei Ghișeul.ro.

Care este avantajul folosirii platformei de internet banking de la First Bank pentru plata taxelor și impozitelor locale?

Achitarea taxelor şi impozitelor este simplificată chiar şi pentru cei care nu au cont pe ghişeul.ro. Plata se poate face, din trei click-uri, atât prin ordin de plată, cât și prin card bancar. Comisionul este zero, iar plățile sunt 100% sigure.

Utilizarea platformelor de online banking a crescut considerabil din 2007 la nivelul Uniunii Europene. Daca în 2007, 25% din cetățenii UE foloseau internet banking, în 2017 procentul a depășit 50%. Cel mai activ segment de vârstă este cel cuprins între 25-34 de ani.

În România sunt aproximativ 7 milioane de utilizatori ai serviciilor de intenet banking și peste 290.000 de utilizatori activi ai ghiseul.ro.