Marți seară a fost confirmat un caz de COVID 19 în cadrul ING Tech, centrul de servicii de dezvoltare soft pentru ING Bank. Sediile celor două entități sunt diferite (sediul ING Tech e în Tipografilor, iar sediul băncii e în Expo Business Park), astfel încât virusul nu pare să se fi transmis și printre angajații băncii. ”Cazul este asimptomatic și se afla in carantină, așteptand o nouă testare”, au transmis pentru HotNews.ro reprezentanții ING.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conducerea ING Tech a decis ca, începand de astăzi, 11 martie, toti cei 850 de angajați să lucreze de acasă și să închidă birourile pentru igienizare până, cel puțin, luni, 16 martie. În funcție de evolutia situației, se vor decide pașii urmatori, alături de Direcția de Sănătate Publică și autoritățile statului.

În ceea ce privește ING Bank, s-au aplicat o serie de măsuri de precauție conform planului de Business Continuity, iar opțiunea de work from home este disponibilă angajaților săi. Serviciile băncii se desfășoară normal, neexistând niciun impact asupra activității băncii și interacțiunilor cu clienții. Planurile de continuitate de business sunt elaborate și vor fi activate în functie de evoluția evenimentelor, astfel încît serviciile băncii să nu fie afectate.

”Atât în ING Bank cât și în ING Tech oamenii rămân prioritatea noastră principală și vom lua toate măsurile necesare pentru a-i proteja”, mai spun oficialii băncii.

Până miercuri după-amiază în România au fost confirmate 35 de cazuri de coronavirus. Marți, au fost confirmate 8 cazuri în Capitală.