Bursele europene și asiatice au scăzut miercuri, după ce măsurile guvernamentale de protecție împotriva impactului coronavirusului nu au reușit să ofere siguranță investitorilor, scrie Financial Times.

HotNews.roFoto: Hotnews

Indicele FTSE 100 de la Londra a scăzut cu 3,4% în deschidere, în vreme ce indicele Dax al bursei din ​​Frankfurt a coborât cu 4% în jurul orei 10.30, iar la Paris, indicele Cac 40 a pierdut puțin peste 3%. La bursa din București, la ora 10.30, indicele BET înregistra un recul de peste 5%.

În această săptămână, guvernele au derulat măsuri de sprijin pe scară largă, în încercarea de a amortiza lovitura dată de epidemia coronavirusului. Secretarul Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin, a avertizat marți seara că pandemia ar putea duce la creșterea șomajul în SUA la 20% dacă Washingtonul nu va adopta măsuri suplimentare pentru stimularea economiei.

În tranzacțiile din zona Asia-Pacific de miercuri, S&P / ASX 200 din Australia acoborât cu 4,8%, întrucât premierul Scott Morrison a avertizat că criza ar putea perturba viața de zi cu zi încă șase luni de acum încolo. Indicele Hang Seng din Hong Kong a scăzut cu 4,1%, în timp ce CSI 300 din China a scăzut cu 2%.