Guvernul va furniza 50 de miliarde de dolari în garanții pentru creditele care urmează să fie acordate transportatorilor aerieni de persoane, alte 8 miliarde garanții pentru transportatorii aerieni de marfă și alte 150 de miliarde de dolari garanții pentru creditele date companiilor mari. În cazul firmelor mici, Guvernul american pune la bătaie garanții de 300 de miliarde de dolari. „Acest proiect ia măsuri îndrăznețe în patru direcții majore, extrem de urgente și foarte necesare”, a declarat liderul grupului republican din Senatul SUA, Mitch McConnel în discursul său din Senat. Domnul McConnell le-a cerut mai multor lideri republicani să se întâlnească cu democrații și cu oficialii administrației, inclusiv cu secretarul Trezoreriei Steven Mnuchin, pentru a finaliza un acord.
Liderul minorităților din Senat, Chuck Schumer (D., NY), care a discutat de mai multe ori cu domnul Mnuchin în ultimele zile, a declarat joi că pachetul de stimulare trebuie să includă o formă de asigurare pentru șomaj pentru americanii care și-au pierdut locul de muncă din cauza pandemiei. „Angajații trebuie să primească salariul integral, veniturile pierdute ca urmare a crizei urmând să fie compensate în totalitate”, a spus el.
Republicanii din Senat au discutat cu ușile închise despre mărimea și frecvența și modului concret în care li se vor vira banii americanilor.
Federal Reserve, banca centrală americană, a redus și ea dobânda de referință la zero şi a lansat un program de relaxare cantitativă în valoare de 700 miliarde dolari, pentru a combate efectele economice ale coronavirusului. Ultima dată când Fed a redus dobânda la zero a fost în timpul crizei care a izbucnit în 2008. Fed a anunțat că a ajuns la o înțelegere cu Banca Angliei, Banca Japoniei, Banca Centrală Europeană și Banca Națională Elvețiană pentru ca aceste instituții să reducă și ele dobânzile de referință.
- in conditii jnormale dolarul amerloc ar trebui sa cada ca bolovanul ... dar mai e inca un aspect: bombele. cine are cea mai mare bomba din lume (armata). numai asta tine dolarul ... (amerloc)
- petrulul de shist e de 4 ori mai scump de extras ca cel normal de zacamant, care si asta are mai multe calitati si adancimi. petrolul "greu", din care se fac carburantii pt armate (navem submarine, avioane) il au rushii si venezuela in proportie de 80%
- acum intelegi ?
URSS extrage petrolul la reteta clasica = minim 80 usd costul extractiei
Apoi
Verifica in timp real diagrama de pe marinetraffic si vei vedea o puzderie de petroliere in Atlantic care stau ! Nu inainteaza ! Este atata petrol extras ca s ar umple 1 milion de lacuri similare cu Baikal !
Lasa vrajeala sovietica !
https://www.investopedia.com/ask/answers/011915/what-are-effects-fracking-environment.asp (search: fracking and environmental impact - 4,5 mil rezultate)
- nu intelegi, esti amenintat de shefii tai sa-i dai tare cu bolshevicii, sovietici, pufoaica, etc - lasa-o balta, vezi de altceva ..
Cat despre fracturare, da, e mai scumpa decat extragerea clasica dar a ajuns destul de ieftina, apropiata in unele zone de petrolul classic. E vorba in principal de tehnologiile si metodele de foraj. Iti dau un exemplu. Faci un pad pt 22 de gauri. Sapi surface holes, toate, cased and cemented. Utilizezi un walking rig si te intorci la prima si incepi intermediate holes, cased and cemented. Faza finala, sapi pe rand toate sondele, orizontal si te duci pana pe la 8000-9000 de metri, din care 5000 e lateral leg. Urmeaza fracturarea si ecploatarea. Cum crezi ca au ajuns americanii primii, chiar cu petrolul ieftin din ultimii 5 ani? Adjusting and refocusing!!!
convertibilitatea in aur e o alta chestie.
si, ca veni vorba, poti sa'mi dai exemplu de moneda garantata cu acoperire in aur ?
mai exista asa ceva ?
Barilul de petrol Ural e sub 20.
Sub 20 de dolari ca pe rubla voastra nimeni nu da doi bani.
Bye, bye liliputin....
Daca nici astea nu se mai vand... o sa auzim de Rusia cum auzim si de Nicaragua...
https://en.wikipedia.org/wiki/Dmitry_and_Natalia_Baksheevy
- problema politicienilor vestici, corupti in covarsitoarea multime, desigur nu recunosc, se uita cu dispret cand le-o spui, este de unde vor lua banii si cat va scadea clasa de mijloc ...
- am folosit termenul de corupti fata de politicieni din vest din simplul motiv ca permit paradisuri fiscale, dar bombardeaza imediat si ravasesc populatii intregi, in toata lumea, pt ca fac jocuri geopolitice imbracate in globalizarea democratiei, cica, care ne aduc milioane, zeci de milioane de refugiati si saracie in mari parti ale lumii (nu le pasa), etc ...
Ante Comentatorii mei au spus bine Prognoza :
Pretul barilului de petrol la Vanzare va fi 15 USD ( cat de curand )
Pretul barilului de petrol extractie in URSS este minim 80 USD
Restul, nu mai conteaza !
care altfel nu ar fi avut nicio sansa sa obtina un al doilea mandat la casa alba...
suna bine ca teorie:
1. lanseaza un virus (nu tocmai legal precum ebola sau antrax) la chinezi si la iranieni (cei 2 dusmani SUA)
2. se ajunge la pandemie globala, lumea se panicheaza, frica se instaureaza... (un om fricos e usor de manipulat)
3. da pomana, si apari ca salvatorul cele mai mari natiuni ale pamantului... USA
4. te alege prostimea cu 90% din voturi la alegerile din toamna...
pare un plan prea diabolic sa fie pus in practica... nu ?
2. "lanseaza un virus (nu tocmai legal...)" - nu stiu la ce te referi cand spui ca nu e "legal". Ce anume nu e "legal"? Lansarea sau virusul? Sunt virusi ilegali?
3. "virus ... precum ebola sau antrax" - "antrax" nu e virus, e bacterie: Bacillus anthracis
4. "la chinezi si la iranieni" - Korea de Nord? Are they friends now? Sau au uitat americanii de ei?
5. "se ajunge la pandemie globala" - nu chiar pleonasm, insa exprimarea nu e cea mai fericita. "pan" = tot
"pare un plan prea diabolic sa fie pus in practica... nu?" - depinde ce decid Reptilienii. NASA a inceput sa dea drumul la extrateresti!
In rest, partial de acord cu primul comentariu (ca Europa nu tipareste dolari). In rest, nici o moneda nu mai este legata de aur.
BCE va cumpăra bond-uri de 750mld.
Nu știu ce păzește HN, asta e știre.
OK, nu se referă la populație, dar permite restartarea economiei prin investiții de stat și garantează ne-falimentarea statelor (i. e. ES, IT) care și înainte de Covid nu o duceau strălucit.
Consecințele, desigur, devalorizarea masivă a EUR dar ce vrei, better ow than go.