OTP Bank România anunță măsuri pentru clienții cu credite în derulare, în contextul situației generate de răspândirea virusului COVID-19. OTP Bank a decis posibilitatea amânării plății ratelor persoanelor fizice până la data de 29 mai 2020, fără trecerea la restanță și aplicarea de penalități de întârziere, a anunțat luni banca, referindu-se la toți clienții persoane fizice care au credite de nevoi personale, cu sau fară ipotecă, sau credite ipotecare, inclusiv Prima Casă.

Sediu OTP Bank RomaniaFoto: Hotnews

Date fiind condițiile specifice fiecărui segment de clienți, OTP a adoptat o serie de măsuri personalizate, astfel:

Pentru clienții persoane fizice:

  • Pentru toți clienții persoane fizice care dețin credite de nevoi personale, cu sau fară ipotecă, sau credite ipotecare, inclusiv Prima Casă, acordate anterior datei de 20.03.2020, OTP Bank România oferă posibilitatea plății ratelor la scadență sau oricând ulterior până la data de 29 mai 2020, fără trecerea la restanță și aplicarea de penalități de întârziere. Astfel, încurajând distanțarea socială și evitarea deplasărilor care nu sunt strict necesare, OTP Bank oferă această soluție clienților care nu pot asigura la data scadențelor lunare sumele necesare pentru rambursarea ratelor în perioada 24.03 – 29.05.2020.
  • Clienții care nu pot asigura în contul curent sumele necesare achitării celor 2 sau 3 rate scadente în aceasta perioadă, folosind operațiuni de la distanță, ca de exemplu: încasarea salariului în contul OTP Bank, depunerea ratelor la ATM-urile OTP de tip cash-in, transfer bancar dintr-un cont deschis la o alta bancă, opțiunea „Magnetul de bani” disponibilă prin serviciul OTPdirekt, etc., nu vor acumula penalități și nu vor înregistra zile de întârziere pentru respectivele sume.
  • Clienții aflați în imposibilitatea achitării integrale a ratelor acumulate în această perioadă, sunt rugați să se adreseze din timp băncii pentru a găsi împreună cea mai bună soluție individuală fără niciun fel de costuri suplimentare. În caz contrar, punerea în întarziere se va face începând cu prima scadență lunară ulterioară datei de 29.05.2020 pentru toate sumele acumulate și neachitate până în acel moment.
  • În funcție de evoluția situației generale, termenul de 29.05.2020 ar putea fi extins.