Consiliul Investitorilor Străini (FIC) încurajează autoritățile să inițieze discuții cu toate organizațiile internaționale, cum ar fi Comisia Europeană, FMI sau Banca Mondială și să utilizeze toate resursele disponibile pentru a ușura efortul bugetului național, se arată într-un comunicat al organizației.

Consiliul Investitorilor Straini (FIC)Foto: fic

FIC consideră, mai mult ca niciodată, că interdependența noastră este crucială pentru bunăstarea comună.

Consiliul reunește peste 120 de companii multinaționale, "iar misiunea noastră devine și mai importantă în perioadele de incertitudine, pentru că noi considerăm că dialogul dintre factorii de decizie și comunitatea de afaceri se află în centrul atenuării riscurilor pe care COVID-19 le prezintă pentru economia românească".

"Protejarea celor 185.000 de angajați români din companiile FIC a fost prima noastră acțiune, primul nostru gând.

Ne bazăm pe ei pentru că împreună realizăm o cifră de afaceri de aproximativ 23% din PIB-ul României", se arată în document.

  • Întreruperea muncii și a mobilității salariaților vor duce la scăderi ale productivității, ale consumului și credem în eficiența măsurilor care trebuie luate de Guvern pentru a atenua efectele economice care ne afectează pe fiecare dintre noi. În egală măsură, înțelegem că fiecare dintre noi are un rol responsabil și că această perioadă dificilă ne va întări solidaritatea.

"Primul set de măsuri economice luate de Guvernul României a fost un pas spre a oferi continuitate companiilor

aflate în dificultate, dar sunt încă multe lucruri de făcut și dorim să continuăm acest parcurs pentru a asigura un

viitor mai bun pentru toată lumea. Planificarea continuității economice este importantă acum, deoarece

acționarii fac strategii și sondează modalitățile de a continua operațiunile pe durata pandemiei de coronavirus", arată FIC.