India a început să folosească datele de pe telefonul mobil pentru a urmări și aduce în instanță persoanele care încalcă ordinele de izolare la domiciliu, după ce mulți cetățeni nu au respectat restricțiile, scrie Financial Times. Zeci de mii de indieni suspectați de expunere la coronavirus ar fi trebuit să stea în carantină la domiciliu, dar mulți au renunțat, determinând autoritățile să apeleze la tehnologie pentru a aplica restricțiile.

Imagine din DelhiFoto: Hotnews

În statul Karnataka, autoritățile solicită acum persoanelor aflate în carantină să încarce selfie-uri cu geotaguri din oră în oră în timpul zilei pentru a se asigura că respectă regulile. De asemenea, autoritățile din capitala Indiei, New Delhi, folosesc telefoane mobile pentru a-i urmări pe cei peste 25.000 de localnici aflați în carantină.

În weekend, reprezentanții poliției din Delhi au spus că au fost depuse plângeri penale preliminare împotriva a 176 de persoane ale căror locații telefonice sugerau că ar fi părăsit locuințele, inclusiv un bărbat care a fost depistat prin intermediul telefonului că s-a plimbat prin cartierul în care locuia.