În România, multe afaceri și-au închis ușile după decretul Președintelui Klaus Iohannis. Firmele de înfrumusețare se numără printre ele. Mulți romani au fost nevoiți să se tundă singuri în fața oglinzii sau ajutați de familie, zilele astea. Și Indonezia a luat măsuri în privința închiderii anumitor tipuri de business-uri pentru o anumită perioadă. Acolo, un hair stylist a gasit soluția pentru a face bani și a-și proteja clientela. Bineînțeles, în România poate ar fi nevoie de o relaxare a măsurilor pentru a se întâmpla ceva de genul acesta.

Cum tunde un indonezian in timpul crizei coronavirusuluiFoto: YouTube

Pe numele său Herman Maulanasyah, el știe că poate arată stupid în echipamentul protectiv pe care și l-a improvizat, dar “este un preț mic de plătit” dacă îl ajută să se protejeze pe el și clienții, potrivit Reuters, citată de The Straits Times.

Învelit într-o folie de plastic prinsă cu banda adezivă, o mască de schi, una de gaz și manuși din latex, el își invită clienții în salonul din orașul Bogor, din sudul Jakartei, chiar dacă virusul se răspândește de-a lungul țării.

Înainte să înceapă să taie părul, el pulverizează pe echipament substanțe protective, iar mâinile clienților sunt curățate cu dezinfectant.

„Vă rog să nu ma judecați, nu fac asta pentru a mă distra sau a arăta ridicol, acesta este modul în care îmi arăt aprecierea față de angajații din sănătate”, a spus Maulanasyah pentru Reuters, la salonul pe care îl conduce de 15 ani.

Clientul Abdul Rahman Fattah spune că se simte în siguranță având părul tăiat în acest fel, dar recunoaște că ținuta greoaie purtată de frizer înseamnă că rezultatul nu poate să iasă întotdeauna perfect.

Ca măsură de precauție, Maulanasyah primește doar 4 persoane în salon și le roagă să fie atente la distanță.