Grameen Bank, fondata de un castigator al premiului Nobel, Muhammad Yunus din Bangladesh, a inceput sa-si ofere serviciile celor mai saraci americani, a anuntat, sambata, ziarul Financial Times, informeaza NewsIn. Aceasta este prima extindere intr-o tara dezvoltata a bancii Grameen, destinata lumii a treia.

Grameen Bank are in vedere un segment de 28 milioane de americani care nu dispun de conturi bancare si care se imprumuta deseori la rate exorbitante de la societati ce activeaza la limita institutiilor financiare.

"Acum este un moment bun din cauza crizei creditelor cu grad ridicat de risc, care a demonstrat ca sectorul financiar nu este perfect", a precizat Muhammad Yunus, citat de NewsIn.

Grameen Bank s-a facut cunoscuta datorita taxelor mici si ratelor scazute ale dobanzii percepute femeilor din statele lumii a treia ce intreprind activitati economice.

Banca a imprumutat deja intr-o luna 50.000 dolari (34.000 euro) femeilor imigrante din cartierul Queens, din New York.

Grameen Bank vrea sa acorde credite in valoare de 176 milioane dolari rezidentilor din New York in urmatorii cinci ani, planuind sa-si extinda activitatea pe intreg teritoriul Statelor Unite ale Americii.