​Autoritățile japoneze, la nivel de prefectură și municipii, vor să angajeze persoane care și-au pierdut locurile de muncă din cauza efectelor coronavirusului, scrie agenția Jiji Press.

HotNews.roFoto: Hotnews

Această inițiativă funcționează ca măsură de ajutor pentru persoanele fără locuri de muncă, cât și pentru a asigura forța de muncă necesară pentru a face față sarcinilor legate de coronavirus.

Orașul Kobe din vestul Japoniei a anunțat, în martie, că va angaja 100 de părinți singuri care au fost nevoiți să-și părăsească locul de muncă și 100 de studenți, care au fost pregătiți de absolvire, dar ofertele lor de muncă au fost anulate. Miercurea trecută, o persoană lucra pentru oraș în cadrul programului.

"Deoarece numărul de persoane va crește de acum încolo, vom accepta cererile în orice moment", a declarat un oficial al departementului de personal al orașului.

Ichiro Matsui, primarul orașului Osaka, a declarat că intenționează să înceapă recrutarea, din această lună, fiind vorba de 50 de persoane pentru o perioadă de un an.