“Banca Transilvania își propune să se implice semnificativ în facilitarea accesului la programul IMM Invest Romania și credem că aceasta este o măsură de sprijin binevenită pentru firmele romanești”, a explicat Tiberiu Moisă, Director General Adjunct MidCorporate & IMM.

Banca TransilvaniaFoto: Banca Transilvania

"În acest moment vedem cel puțin două aspecte esențiale. Pe de o parte, viteza de implementare contează. Trebuie să ne mișcam repede pentru ca efectele de multiplicare să se producă, iar relansarea economiei să aibă susținere financiară în timp util. Pe de alta parte, calitatea și potențialul afacerilor care intră în program sunt în egală măsură importante. În acest mod băncile pot contribui astfel încât ajutorul public să fie bine folosit, iar economia românească să se poată baza în viitor pe aceste businessuri. Fiind o schemă de finanțare care implică FNGCIMM-ul, firmele aplicante și băncile comerciale, buna cooperare, înțelegerea reciprocă și comunicarea vor face diferența. Suntem încrezători”, a declarat Tiberiu Moisă.

Plafonul IMM INVEST România, acele credite cu dobândă subvenționată, în valoare de 15 miliarde de lei a fost subscris de finanțatori în proporție de 120,5%, se arată într-un comunicat de presă al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM). Până în acest moment, un număr de 20 bănci și-au manifestat intenția de a semna convenții de garantare cu Fondul.

Conform sursei citate, instituțiile de credit mai au timp până la data de 16 aprilie 2020, ora 24.00 să transmită către FNGCIMM solicitările de înscriere, nivelul costurilor totale pe care le vor aplica, precum și valoarea estimată a finanțarilor pentru anul 2020 pe care le vor acorda în cadrul Programului IMM INVEST.