​În această rectificare bugetară nu s-a tăiat de nicăieri, susține Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, precizând că ministerele au transmis reducerea unor cheltuieli neesențiale ca să ajute bugetul. El a mai afirmat că sumele sunt foarte mici.

Florin CituFoto: Hotnews

“Am văzut iarăși că încep discuțiile despre unde se taie. Nu se taie. În această rectificare bugetară nu s-a tăiat de nicăieri. Acele ministere care au considerat că pot să ajute bugetul cu economii în această perioadă au luat această decizie și au transmis către Ministerul Finanțelor reducerea unor cheltuieli neesențiale. Sumele sunt foarte mici. Sunt câteva sute de mii la un minister, câteva milioane la Administrația Prezidențială, de exemplu. În rest sumele sunt foarte mici”, a spus Cîțu, într-o declarație la Palatul Victoria.

El a reamintit că au fost suplimentate fondurile pentru Ministerul Transporturilor, “care în anii precedenți erau de fiecare dată la rectificare tăiate.

„Și la Ministerul Educației au fost suplimentate fondurile. Ministere care în trecut la fiecare rectificare erau văduvite de fonduri, acum au primit”, a afirmat ministrul Finanțelor.

Citește și: Rectificarea bugetară a coronavirusului, în Monitorul oficial. Cine primește bani în plus și cui i se taie din buget