Agenția de rating Fitch a păstrat rating-ul României dar a scăzut perspectiva. În condițiile crizei prin care trece astăzi economia globală păstrarea rating-ului arată încrederea pe care o are agenția de rating în măsurile luate de acest guvern, scrie ministrul Finanțelor pe contul său de Facebook. Ministrul spune că "înrăutățirea perspectivei este un avertisment clar dat de agenția de rating populiștilor din Parlament".

Florin CituFoto: Hotnews

Ministrul afirmă că în același timp agenția de rating confirmă și scenariul de revenire al economiei în "V".

Cîțu mai spune că în comunicat Fitch confirmă ceea ce a spus. Este ușor să faci un deficit mare pe hârtie dar problemele pot apărea la finanțare dacă deficitul este crescut fară să se prezinte sursele de finanțare.

"De aceea am spus mereu că cel mai periculos lucru pentru stabilitatea economică a României în aceste momente este populismul manifestat în Parlament de inițiative legislative votate de TOATE partidele de opoziție. Proiecte care fară nicio fundamentare REDUC veniturile și CRESC cheltuielile bugetului de stat. Niciunul din aceste proiecte nu spune de unde vine finanțarea pentru un deficit mai mare. Sunt intitiative legislative care tranzacționează în cel mai cinic mod sănătatea romanilor și stabilitatea economică pe câteva voturi. Iar agenția de rating îi SANCȚIONEAZĂ pe acești populiști cinici din Parlamentul României", a mai afirmat Cîțu.

Acesta susține că are grija ca plata tuturor cheltuielilor bugetului general consolidat sa se faca la timp. "Sunt în fiecare zi în discuție cu actorii de pe piețele financiare pentru a mă asigura că finanțăm deficitul bugetar la cele mai bune costuri în contextul economic actual. Orice creștere nefundamentata a deficitului bugetar poate pune în pericol acest ehilibru", a mai spus ministrul finanțelor.

Citește și Agenția de rating Fitch a revizuit perspectiva României la negativ. Deficitul bugetar va atunge 8%, peste estimările ministrului român de finanțe (raport)