Execuţia bugetară este foarte importantă pentru cheltuielile pe care le avem şi, dacă aceasta nu este bună, investiţiile, plata salariilor, a pensiilor vor avea o problemă, a declarat, miercuri seara, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, la Realitatea Plus.
Întrebat dacă vor fi majorate pensiile în septembrie, acesta a reiterat că banii sunt în buget, dar totul va depinde de execuţia bugetară.
"La pensii sunt două elemente pe care le luăm în calcul. Am cuprins în buget creşterea pensiilor, pentru că era legislaţia în vigoare. În acelaşi timp, totul depinde de execuţia bugetară. Vom vedea cum va fi situaţia atunci. Acum două luni nu ştiam că o să avem un deficit de 6,7% în această perioadă. Avem un deficit, trebuie să-l finanţăm. Să vedem cum evoluează lucrurile şi atunci, poate, se va lua o decizie. În acest moment nu avem de ce să discutăm despre pensii, pentru că la rectificare nu s-au luat banii de acolo. Nu este un subiect care ar trebui discutat azi. Toate cheltuielile au un semn de întrebare asupra lor. Dacă execuţia bugetară nu este bună, investiţiile vor avea un semn de întrebare asupra lor, la plata salariilor va fi o problemă şi acolo. Plata pensiilor care sunt azi va avea o problemă, dacă avem o execuţie proastă. Deci, execuţia bugetară este foarte importantă pentru a plăti cheltuielile pe care le avem azi", a explicat Cîţu.
Referitor la o posibilă creştere de taxe şi impozite, ministrul Finanţelor a spus că "ar fi o greşeală fatală", la fel cum şi o scădere a acestora ar fi o greşeală, potrivit Agerpres.
Cîțu, marți seara: Economia României va ieși din această criză mai bine decât ne așteptamMinstrul de Finanțe este opțimist. Florin Cîțu spune că „economia României va ieși din această criză mai bine decât ne așteptam”, iar impactul crizei coronavirusului, așa cum arată datele, a fost mai mic decât în alte țări. Într-o intervenție la Digi 24, ministrul a precizat că în privința încasărilor „suntem puțin sub anul trecut”, fără a furniza date suplimentare.
Economia României va ieşi din această criză mai bine decât ne aşteptăm. M-am uitat la ce s-a întâmplat în ultima lună, mă uit şi la cum au răspuns companiile după ce am făcut acel apel să îşi plătească taxele, dacă au bani în cont, şi se vede în aprilie că se plătesc taxele. Vă spun că 90% din companiile din România sunt IMM-uri. Am văzut în această perioadă, cu ajutorul nostru, că îşi fac reconversia imediat la situaţia de faţă. Vedem companii care produc măşti, produc biocide. Companii care încearcă să producă ventilatoare. Au răspuns foarte bine şi de aceea vă spun am încredere în economia romanească, am încredere că după această perioadă va fi o economie mult mai puternică", a spus Cîţu.
Dragnea desface șampania deja.
Barna la fel, se pregătesc de campanie, brusc USR va deveni mare fan al “părinților și bunicilor noștri”.
Și cam asta va fi fost guvernarea PNL, un an, ca în 2016.
Păcat, dar atât s-a putut, nu ai cu cine.
Nu e vorbă, că nici restul nu sunt străluciți, dar vor marșa pe contrast.
“Noi vă dăm, PNL nu v-a dat”.
Tristă țară.
USR-ul sau plus-ul nu au putere sa ii depaseasca pe cei 2 mamuti pnl si psd din pacate.
Sa ne pregatim sa ne mai distruga psd-ul inca cativa ani.
La fel ca alegeri in doua tururi, stop defrisari si toate promisiunile facut sunt povesti.
Ati promis ca faceti lumina in cazul doctoratelor plagiate. Nimic.
Autostrazi deblocate? Sibiu - Brasov, Moldova. Nimic, povesti, studii peste studii, birocratie maxima, mafie si incredintari directe.
Pe mine m-ar interesa cum stam la capitolul incasari realizate vs. prognozate si ma astept la o scadere a veniturilor dar as vrea sa stiu scadereile pe capitole - daca se poate.
Pare putin probabil in contextul actual ca pensiile sa fie crescute cu 40% in septembrie si ar fi bine ca electoratul sa fie pregatit - acum pensionarii accepta ca vor trebuie sa se multumeasca cu ceea ce au doar ca sa ne fie la toti mai bine - este momentul perfect de a invoca posibilitatea de a nu onora aceea promisiune amanand pentru 2021 -iulie, de exemplu.
De asemenea ar fi util de stiut cu cat au crescut cheltuielile bugetare fata de prognozat si unde s-au dus banii in principal.
De ce mereu se invoca intai taierea investiilor si nu a salariilor bugetarilor - ma rog a anvelopei salariale - sau cea a pensiilor speciale???
Decat pensii majorate in acest an mai bine niste km de infrastructura - de ce nu balasam intre diferitele cheltuieli ale statului - acolo unde este posibil - in limita unui deficit deja anuntat???
Si ultima intrebare - oare nu este bine sa avem o umbrela internatioanala care sa ne asigure, chiar intainte de alegerile locale si cele parlamentare, ca nu o sa dam cu bugetul de toti peretii??? Poate ca iarasi ar fi bine de pregatit un picutz terenul in aceasta directie...
Acum zic si eu asa...
acum zici ca miroase a canlizare?
Imi pare rau sa-ti spun dar bipolaritatea se trateaza in acel loc de unde a scapat entitatea eminenta suverana si omniscienta
Referinte
https://www.hotnews.ro/stiri-esential-23895409-citu-economia-romaniei-iesi-din-aceasta-criza-mai-bine-decat-asteptam.htm
https://www.hotnews.ro/stiri-esential-23899815-foto-entitate-suverana-individuala-incercat-legitimeze-fata-patrulei-jandarmi-act-identitate-valabil-pana-anul-3119.htm?pbox
Cat despre cresterea pensiilor cu 40%, sper ca sunteti consienti ca acest lucru ar duce la o inflatie de mai mare dragul care, in final, ar scadea puterea de cumparare si n-ar fi nici un castig, in special pentru cei cu pensii mici.
Castigul ar fi tot pentru cei cu pensii mari: 1000 lei x 40% = 1400; 10000lei x 40% = 14000 lei.
mult mai bine decat ne asteptam ;
fara sa zici: cine, ce, cum, care,
Suna un prieten: pe unchiul Sam !