​Autoritățile evaluează posibilitatea ca în luna mai pentru luna aprilie solicitările pentru indemnizația de șomaj tehnic să se depună exclusiv pe platforma aici.gov.ro. Anunțul a fost făcut de Alin Ignat, secretar de stat în Ministerul Muncii, în cadrul unei declarații de presă la sediul instituției, care a precizat că este vorba de o idee. Este vorba de indemnizația de sprijin pentru alți profesioniști conform Codului Civil, precum contracte de drepturi de autor, activitate sportivă și convenții individuale de muncă, care se acordă prin Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Această platformă (aici.gov.ro) acordă automat număr de înregistrare, procesarea este mai rapidă, iar urmărirea solicitării poate fi mult mai facilă și mai eficientă”, a afirmat el.

El a reamintit că termenul de depunere pentru alți profesioniști, conform Codului civil, se prelungește cu 5 zile lucrătoare pentru a aplica pentru schema de sprijin.

Conform OUG 53, de indemnizație pot beneficia și avocații.

„În cazul celor cu convenții individuale de muncă, încheiate cu cooperații, procedura s-a modificat pentru a fi mai simplu de gestionat aceste indemnizații. Cooperațiile vor depune solicitările pentru potențialii beneficiari tot în baza unei declarații pe propria răspundere”, a afirmat el.

Potrivit acestuia, și persoanele fizice independente beneficiază de măsura de sprijin și de prelungirea termenului cu 5 zile lucrătoare.

Citește și:

Ordonanța privind șomajul tehnic a fost modificată încă o dată. Pot apela și avocații la indemnizație. O categorie lovită de ordonanțele militare nu poate beneficia: Situația lui Adrian. Un secretar de stat explică de ce