BCE va continua să relaxeze politica monetară, în pofida deciziei Curţii Constituţionale germane că şi-a depăşit atribuţiile
”BCE ia notă de judecata de astăzi a Curţii Constituţionale Federale a Germaniei referitoare la Programul de Achiziţii din Sectorul Public”, a anunţat banca centrală, adăugând că Curtea Europeană de Justiţie a decis anterior că programul este legal.
Potrivit comunicatului, Consiliul Guvernatorilor rămâne dedicat în totalitate pentru a face tot ceea ce este necesar în cadrul mandatului său ca inflaţia să urce la niveluri corespunzătoare cu obiectivul său pe termen mediu”.
Curtea Constituţională germană a cerut marţi Băncii Centrale Europene să justifice - în termen de trei luni - conformitatea vastelor achiziţii de active ale instituţiei, pe care le consideră ”îndoielnice”, într-o hotărâre cu implicaţii neclare, dar care nu priveşte programul de urgenţă împotriva pandemiei COVID-19.
Puternicei Bănci centrale germane i s-ar putea interzice să participe la acest program anticriză, care a fost extins din cauza pandemiei COVID-19, în cazul în care Consiliul Guvernatorilor BCE nu va demonstra ”în mod inteligibil şi substanţial” că nu a încălcat tratatele europene, a hotărât jurisdicţia supremă germană.

Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon
Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi