• Puteți adresa întrebări legate de tema întâlnirii on-line folosind formularul de comentarii de la sfârșitul articolului.
• Vor fi acceptate doar comentariile și întrebările care respectă tema întâlnirii și care conțin un limbaj decent.
- Cum s-au modificat contractele de inchiriere dupa criza imobiliara din 2008?;
- Cum o sa se modifice contractele de inchiriere pe perioada starii de urgenta?;
- Vor exista prevederi si costuri de mentenanta si pentru spatiile care nu se incadreaza in definitia spatiilor de tip office building si mall?;
- Ce alte prevederi speciale este posibil sa devina obligatorii si pe cale de consecinta vor trebui preluate in contractele de inchiriere?
- Va fi reintrodusa asigurarea imobilelor dar si a bunurilor chiriasilor in contracte ca si clauza obligatorie?
- Cum o sa se modifice contractele de inchiriere dupa incetarea starii de urgenta dar intrarea in criza economica?;
- Exista o tendinta de a face cereri de reducere a chiriei doar pentru perioada starii de urgenta sau si pentru lunile ulterioare? Ai nevoie de aceasta reducere cu adevarat sau o ceri doar pentru ca este un trend?;
- Legal poti cere reduceri si dupa ridicarea starii de urgenta?;
- Daca partile nu se inteleg si nu continua contractul de inchiriere cum si cand putem incheia si evacua spatiul in cazul in care chiriasul nu doreste sa paraseasca spatiul inchiriat?
As dori sa stiu care este demersul legal prin care un proprietar de locuinta poate evacua un chirias care:
1) a incalcat contractul de inchiriere si
2) nu doreste sa paraseasca spatiul pe care il inchiriaza?
Va multumesc,
MD
la finalul săptămânii trecute Comisia Europeană a aprobat prima schema de ajutor de stat solicitată de Suedia în valoare de 453 milioane EUR destinată să susţină până la 50% din chiria aferentă perioadei 1 aprilie – 30 iunie pentru chiriaşii din industria hotelieră, restaurante, retail şi alte sectoare. Suma maxima de care poate beneficia un chiriaş este de 800.000 EUR, iar schema de ajutor de stat va expira la finalul anului 2020. Solicitarea din partea Suediei este cu atât mai surprinzătoare cu cât acest stat constituie excepţia din Uniunea Europeană privind măsurile adoptate pe durata pandemiei.
Am un contract de inchiriere cu un dezvoltator pentru un apartament pe persoana fizica, contract recent reinnoit pe un an ( de la 1 feb.), pe o suma mai mare, evident.
In contextul actual, cu sotia trimisa in somaj tehnic si afacerea personala afectata de criza, as dori sa aflu cum pot sa-l renegociez, daca am vreo solutie de la Stat care sa ma ajute sa solicit dezvoltatorului fie o pasuire la plata, fie o reducere a sumei de plata.
Mentionez ca acest dezvoltator are scoase la inchiriat in acest moment alte apartamente similare cu sume mai mici decat cea pe care o avem in contract.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Sorin
Proprietarul nu a fost prezent, n-a participat la predare.
Contractul ramane in vigoare pana se face predarea personal proprietarului?
2. La finalul contractului, in cazul nepredarii apartamentului, care este procedura prin care proprietarul poate intra in apartamentul inchiriat chiriasilor. Mentionez: chiriasii nu au predat proprietarului apartamentul inchiriat.
Multumesc.
George