Finanțele anunță că circa un milion de români care obțin venituri din activități independente vor primi bonificații de până la 10% dacă vor achita impozitele sau contribuțiile până în 30 iunie

de DP     HotNews.ro
Vineri, 8 mai 2020, 5:08 Economie | Finanţe & Bănci


Florin Citu
Foto: Hotnews
Guvernul a aprobat propunerea Ministerului Finanțelor Publice de a acorda bonificații de până la 10% tuturor persoanelor care vor plăti până la 30 iunie impozitul pe venit și contribuțiile sociale aferente veniturilor obținute în 2019 din activități independente, au transmis joi seara reprezentanții MFP.

Lista celor care pot obține bonificații îi include și pe cei care obțin venituri din drepturi de proprietate intelectuală, cedarea folosinței bunurilor, transferul titlurilor de valoare, agricultură, silvicultură și piscicultură sau din alte categorii de venituri. Bonificația va fi aplicată pentru impozitul pe venit, contribuția de asigurări sociale și contribuția de asigurări sociale de sănătate, datorate pentru veniturile realizate în anul 2019, pentru care există obligația depunerii Declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice.

Persoanele fizice vor primi o bonificație de 5% din impozitul pe venit, contribuția de asigurări sociale și contribuția de asigurări sociale de sănătate, reprezentând obligații fiscale anuale pentru anul 2019, dacă toate aceste obligații fiscale de plată se sting prin plată sau compensare, integral până la data de 30 iunie 2020 inclusiv.

De asemenea, va fi aplicată o bonificație de 5% din impozitul pe venit, contribuția de asigurări sociale și contribuția de asigurări sociale de sănătate, pentru depunerea Declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice prin mijloace electronice de transmitere la distanță, până la 30 iunie 2020 inclusiv. Aceasta se acordă numai dacă este îndeplinită condiția de acordare a bonificației pentru plata în termenul anunțat.

Acordarea bonificațiilor în anul 2020 se efectuează de către contribuabil prin înscrierea acesteia în mod distinct în Declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoane fizice, iar obligațiile fiscale de plată se determină prin diminuarea obligațiilor fiscale datorate cu valoarea bonificaţiei.

Bonificațiile se acordă numai prin completarea și depunerea, până la data de 30 iunie 2020 inclusiv, noul termen stabilit de Guvern, a Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice - Capitolul I. Date privind veniturile realizate - formular actualizat în acord cu noile prevederi, inițială sau rectificativă, în format simplificat, după caz.

Termenul inițial de depunere era, ca în fiecare an, data de 25 mai. Anul trecut au depus declarații unice aproape un million de români.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

36171 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  Și dacă le-am plătit deja? (Vineri, 8 mai 2020, 9:21)

  kutez [utilizator]

  Cei care deja am achitat toate aceste datorii nu merităm reducerea retroactiv? Zic și eu, din banii noștri de buni plătitori statul a funcționat în perioada asta..
  • 0 (0 voturi)    
   eu inca astept (Vineri, 8 mai 2020, 10:04)

   break_noon [utilizator] i-a raspuns lui kutez

   bonificatia de 5%, promisa in (cred) 2018, pentru depunerea online a declaratiei unice (prima data cand a fost introdusa)

   atunci s-a promis ca se acorda bonificatie de 5% daca platesti pana in decembrie, in loc de martie anul urmator, si 5% daca se depune online, in loc de hartie, pana in iunie sau iulie.

   bonificatia pentru plata anticipata s-a acordat, insa cea pentru depunere online, inca nu.
   • 0 (0 voturi)    
    re: (Vineri, 8 mai 2020, 10:54)

    kutez [utilizator] i-a raspuns lui break_noon

    E încă valabilă bonificația de 5% pe depuneri online? Eu am plătit prin ianuarie, deci nu în decembrie.
  • +3 (3 voturi)    
   Si eu sunt in aceeasi situatie (Vineri, 8 mai 2020, 10:43)

   bigbrother [utilizator] i-a raspuns lui kutez

   Cel mai probabil va trebui sa redepunem declaratia unica cu aceasta bonificatie, nu cred ca birocratul roman va aplica in vreun fel reducerea daca n-are o "cerere"..
   • 0 (0 voturi)    
    re: (Vineri, 8 mai 2020, 11:23)

    kutez [utilizator] i-a raspuns lui bigbrother

    Ca de obicei, urmează reacțiile de nedumerire din societate, și apoi rectificările... Greu de făcut ceva bine și clar din prima..
 • 0 (0 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 8 mai 2020, 11:10)

  [anonim]

 • 0 (0 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 8 mai 2020, 22:45)

  [anonim]Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by