• Cât cheltuiești? Aceasta este una dintre zonele care este foarte importantă pentru mine din perspectivă bancară.
„Cum te asiguri că oamenii nu cheltuiesc prea mult? Uitându-ne înapoi, la dezvoltarea economiei României, multe au fost conduse de consum. Consumul este bun, în special când vezi că urcă salariile, iar veniturile disponibile cresc. Consumul este bun și pentru persoană și pentru economie. Dacă consumul este condus de nevoia de a împrumuta bani pentru haine, vacanțe, în timp vei crea o problemă pentru tine având o datorie prea mare”, a afirmat el.
• Băncilor nu le place supraîndatorarea. Interesul este ca oamenii să poată plăti înapoi.
Salariile nu vor mai crește așa de mult
„Cred că în ultima decadă, după criza financiară din 2009, au fost mulți ani de creștere economică puternică. Oamenii aproape că s-au obișnuit cu creșteri de salarii de două cifre și foarte puține îngrijorări legate de șomaj”, a arătat oficialul ING bank.
• Unul dintre multele riscuri pe care le văd este că oamenii trebuie să se obișnuiască și să se adapteze la noua realitate, ceea ce înseamnă că în perioada următoare, dacă citim rapoartele agențiilor de rating sau al Comisiei Europene, toată lumea se așteaptă, de exemplu, ca creșterea salarială să fie oprită. În următorii ani nu se așteaptă ca creșterile salariale să fie așa de mari, așa cum am văzut în ultimii ani.
• Cred că asta aduce o nouă realitate pe masă. Oamenii care nu au fost obișnuiți cu criza, în special populația tânără, vor trebui să-și ajusteze modul de consum.
De ce bancile nu isi ajusteaza si ele criteriile de eligibilitate pentru credite? Niciun "sacou gri" din banca nu vrea sa isi asume o eventuala diminuare a profitului, deci problema e mutata, ca de obicei, la "fraieri".
Sa nu mai spun despre 'minciunile albe' oferite clientilor lor doar ptr a mai 'ciupi' ceva, precum pungasii de la coltul strazii.
Aparent, doar clientii lor trebuie sa-si asume responsabilitatea, ei sunt absolviti. Camatarie cu acte. Si sunt multi ca ei.
Dar imi place ca vorbeste de parca toti avem salariu mediu de 20000 de lei si salarii mari de 50000 si ca ultima marire a fost acum o luna si de acum inainte, pauza...
Hai frate...
Cred ca pot veni vremuri tulburi si nu putem trai cu sperante ca economiile lumii isi vor reveni.
E prematur a se discuta de cresteri salariale.
E o băgare in seama.
Si asta pentru ca in Romania sunt derapaje salariale la bugetari.
Adică la acei bugetari care numara voturile respectiv: Primarii, Consilii Locale, Judetene, Prefecturi Agentii si Oficii de Guv.
Aici e marea presiune salarială si la CCR&Co.
Eu insa cred ca daca lupta cu Cov19 poate fi asimilată cu WW2 si viata economica care va urma va putea fi asemănarea cu Marea Criza Economică din anii 1929-1933.
Nu e nimic nou sub soare!
Vor fi curbe salariale cu descresteri mari, somaj accentuat, lipsa alimente, medicamente.
Sunt lanturi întregi de productie destrămate, câmpii întinse necultivate, materii prime lipsa etc.
Toate asa zisele semnale pozitive sunt declarații de Tv.
Revenireava fi grea pentru ca marii producatori industriali se vor confruntă cu o lipsă a cererii.
Cine produce pe stoc?
Daca din cauza oamenilor se va naste si valul 2 sau 3 al pandemiei cine va mai discuta de majorări salariale?
Cine are acum sa tina de ea!
Oricum populația tînără se va adapta si isi va ajusta nevoile pentru ca nu cred ca-si mai cumpara haine de fite sau pleaca in concediu in strainatate ca turisti cu credit!
Nu au unde ca turisti!
Haine din fire pentru casa!
E o nisa nesemificativa de clienti pentru banca!
mariti dobanda domnilor. nimeni nu va mai imprumuta aiurea daca dobanzile sunt de 15-20%
Mi se pare de asemenea moralmente incalificabil ca bancile (un actor hiperprivilegiat!!) sa dea lectii de comportament unei populatii cu o deosebit de precara educatie financiara, conditionata sa traiasca pe datorie intr-o lume in care cei care sunt chibzuiti si economisesc sunt pedepsiti cu DOBANZI NEGATIVE.