Articol actualizat

Finanțele anunță că redirecționarea cotelor din impozitul pe venit pentru ONG-uri va putea fi realizatã pânã la data de 30 iunie 2020

de F.B.     HotNews.ro
Miercuri, 13 mai 2020, 13:44 Economie | Finanţe & Bănci


Ministerul Finantelor
Foto: Ministerul Finantelor Publice
Persoanele care vor sã redirecționeze sume din impozitul pe venit aferent anului 2019 cãtre ONG-uri și alte entitãți nonprofit sau unitãți de cult vor putea sã depunã formularele cu datele entitãților/unitãților de cult alese pânã la data de 30 iunie 2020, noul termen stabilit și pentru depunerea declarației unice, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Finanțelor Publice (MFP). Ordonanța urmează să fie publicată în Monitorul oficial.

“Ca urmare a declanșãrii pandemiei coronavirus, Ministerul Finanțelor Publice a propus prorogarea mai multor termene de declarare și platã a obligațiilor fiscale, iar, în acest context, neintroducerea prorogãrii termenului pânã la care se depune formularul - 230 - Cerere privind destinația sumei reprezentând pânã la 3,5% din impozitul anual datorat- ar fi condus la diminuarea fondurilor atrase de entitãțile nonprofit și unitãțile de cult, precum și pentru acordarea de burse private”, se arată în document.

Potrivit aestuia, bonificațiile acordate pentru declarația unicã, de pânã la 10% din impozitul datorat, nu afecteazã sumele din impozitul pe venit aferent anului 2019 în cazul contribuabililor care dispun asupra destinației unei sume reprezentând pânã la 3,5% din impozitul pe venit, pe baza declarației unice. Astfel, sumele redirecționate vor fi calculate la valoarea impozitului datorat, fãrã diminuãrile oferite de bonificații.

La începutul acestui an, Guvernul a aprobat propunerea MFP de a prelungi termenul de depunere a formularului 230 și a declarației unice, de la 15 martie pânã la data de 25 mai, termen care a fost din nou prelungit pânã la data de 30 iunie.

“Întrucât, în cursul anului 2019, mãsura privind susținerea entitãților nonprofit, a unitãților de cult sau pentru acordarea de burse private a fost modificatã începând cu veniturile lunii aprilie 2019, (2% ianuarie – martie; 3,5% aprilie – decembrie), iar persoanele fizice care au optat pentru distribuirea sumelor din impozitul pe venit au utilizat douã formulare, câte unul pentru fiecare perioadã, ANAF a publicat în luna martie a acestui an și un formular simplificat, care cuprinde ambele perioade de raportare”, spune ministerul.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2020 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by