​Un număr de 126.493 de persoane fizice şi juridice au beneficiat de suspendarea cu până la 9 luni a rambursării ratelor, dobânzilor şi comisioanelor, potrivit ministrului Finanţelor, Florin Cîţu. El aminteşte că Guvernul a decis prelungirea perioadei de solicitare a suspendării ratelor la bănci.

Florin CîțuFoto: Captura video

"Am decis astăzi să prelungim perioada de solicitare a suspendării până la 15 iunie 2020. În timp ce psd-ul ameninţă cu moţiune de cenzură şi aruncarea României în haos, noi facem lucruri fantastice pentru români!", scrie Cîţu joi seara, pe pagina de Facebook.

Guvernul a anunţat noi măsuri pentru mediul economic, odată cu trecerea de la starea de urgenţă la starea de alertă.

Posibilitatea de socilitare a amânării ratelor la bănci pentru persoanele fizice şi juridice prelungită până la 15 iunie, la fel şi termenul final pentru eliberarea certificatelor pentru situaţii de urgenţă pentru firme.

"Va fi prelungită până la 15 iunie 2020 posibilitatea de solicitare a amânării ratelor a celor care nu pot să-şi plătească aceste rate.

Până la 15 iunie instituţiile de credit vor evalua aceste cereri. Pe perioada stării de alertă se interzice deconectarea cetăţenilor de la serviciile de gaz, apă, electricitate" a declarat vicepremierul Raluca Turcan, după ședința de Guvern de joi.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu a mai adăugat că în ceea ce priveşte certificatele de situaţii de urgenţă pentru firme se va lua în calcul ca referinţă şi luna mai.

"Avem lunile martie, aprilie, mai. Perioada de eliberare a acestor certificate a fost corelată cu perioada în care se pot eşalona ratele la credit, adică 15 iunie - termenul final pentru eliberarea certificatelor pentru situaţii de urgenţă", a declarat Virgil Popescu.