Pe toate veniturile suplimentare oferite angajatilor se vor plati contributii la bugetul asigurarilor sociale

de George Florea     HotNews.ro
Miercuri, 20 februarie 2008, 9:13 Economie | Finanţe & Bănci


 documente
(20 Feb 2008) RTF, 9KB
Din aceasta luna, vor fi taxate de stat si sumele acordate cu ocazia sarbatorilor de Paste, prima de Craciun sau cadourile de 1 Iunie pentru copii, ca urmare a intrarii in vigoare, de la 1 ianuarie, a Legii 250 privind sistemul public de pensii. In 14 februarie 2008 a fost publicat in Monitorul Oficial Ordinul 92 al ministrului Muncii, care stabileste normele de aplicare a acestei legi. Incepind de la 1 ianuarie 2008, contributiile de pensii se platesc, ca si impozitul pe venit, asupra veniturilor brute lunare, in bani si in natura - acestea din urma doar daca sunt folosite in interes personal.

Bani pentru pensii

Ministrul Muncii, Paul Pacuraru, a declarat miercuri ca aceste modificari au fost introduse pentru a asigura o parte din sumele necesare pentru majorarea pensiilor.

Ministerul Muncii a decis sa extinda numarul veniturilor pentru care atat angajatul, cat si angajatorul sunt nevoiti sa plateasca taxe ce vor ajunge la bugetul asigurarilor sociale. Astfel, patronii vor plati 19,5% din valoarea veniturilor suplimentare oferite angajatilor, iar acestia vor suporta 9,5%.

Din ce venituri se retin contributiile pentru pensii

In categoria veniturilor care vor fi impozitate intra sumele acordate cu ocazia iesirii la pensie, premiile anuale oferite sub diferite forme, sumele pentru plata cu ora sau pentru garzile si indemnizatiile clinice acordate cadrelor medicale.

Vor fi retinute contributii pentru pensii din toate cadourile in bani oferite de angajatori cu ocazia Pastelui, Craciunului sau a altor sarbatori. Vor fi impozitate si cadourile oferite copiilor angajatilor. De asemenea, vor fi retinute contributii de pensii si indemnizatiile de participare la consilii de administratie sau la sedinte ale unor comisii din institutii publice.

Veniturile in natura - doar daca sunt folosite in interes personal

Printre avantajele in natura enumerate in Codul Fiscal se afla: utilizarea oricarui bun, inclusiv a unui vehicul de orice tip, din patrimoniul afacerii, in scop personal; abonamentele si costul convorbirilor telefonice, inclusiv cartelele telefonice, in scop personal; permise de calatorie pe orice mijloace de transport, folosite in scopul personal.

Veniturile exceptate

Potrivit Legii 250/2007, exista trei exceptii de la plata contributiilor pentru pensii:
- participarea salariatilor la profit;
- diurnele de deplasare si de delegare, indemnizatii de delegare, detasare si transfer, precum si drepturi de autor;
- prestatii suportate din bugetul asigurarilor sociale de stat, inclusiv cele acordate pentru accidente de munca si boli profesionale;


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


9315 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  mama lor de nenorociti (Miercuri, 20 februarie 2008, 9:20)

  saad [anonim]

  \Maine poimaine o sa platim impozit si pentru aerul asta imputit pe care il respiram !! Sau o sa ne ceara impozit pentru dreptul de a trai , nu stiu sa fii existat de la reolutie incoace guvern care sa zica : domnule populatia plateste prea multe BIRURI hai sa mai reducem din ele , ei nu stiu decat un singur lucru sa fure cat mai mult. Cu poti sa ceri impozit pentru banii dati de ziua copilului sau pentru cadourile de craciun ????? Sa dea dzeu sa aveti parte in viata numai de bani si nimic altceva
  • 0 (0 voturi)    
   sunt si reduceri (Miercuri, 20 februarie 2008, 11:02)

   florin [anonim] i-a raspuns lui saad

   s-au mai dat si reduceri, sa nu fim rai; de ex, reducerea impozitului pe salariu de la 40 la 16%
   • -1 (1 vot)    
    ce idiotenie!!! (Miercuri, 20 februarie 2008, 13:48)

    monel [anonim] i-a raspuns lui florin

    pai asta-i !!! De aici ni se trag toate... au redus impozitul la 16% si rand pe rand le maresc pe toate celelalte!!! Ce tampenie!!! Asta-i nesimtire curata!!!!!!!!
    Impozit pe impozit e tare dar exista deja impozit la taxa (TVA drepturi in natura - lemn de foc)
    • +1 (1 vot)    
     nope (Miercuri, 20 februarie 2008, 17:02)

     a [anonim] i-a raspuns lui monel

     nope, nu de la 16%, ci de la marirea peste posibilitati a pensiilor se trage ... Multumim PSD, plin de idei bune, ca de obicei !
  • 0 (0 voturi)    
   Ca sa vezi. (Miercuri, 20 februarie 2008, 11:05)

   razvan [anonim] i-a raspuns lui saad

   Draga Ioane,daca tu ai impresia ca banii care ii dai tu acuma o sa fie pusi deoparte pentru cand iesi tu la pensie, te inseli. Banii care i-ai dat tu sunt deja la penisonari, ajutor social, mercedesuri si indemnizatii de parlamentar.

   Cand o sa iesim noi la pensie, o sa primim banii cu care contribuie oamneii muncii de atunci, asa ca nu are nici o legatura cat platesti tu acuma cu cat o sa primesti. Mai bine fati pensie privata, si daca poti, cumpara niste bonuri de tezaur.

   Mult spor
 • 0 (0 voturi)    
  curat liberali (Miercuri, 20 februarie 2008, 9:23)

  ciupi [anonim]

  Vai de mama ta Taricene..
 • 0 (0 voturi)    
  Nesatulii (Miercuri, 20 februarie 2008, 9:24)

  Ghita [anonim]

  Cand au anuntat majorarile de pensii spuneau ca sunt fonduri pentru acestea. Acum nu mai stiu de unde sa traga si pielea de pe noi. Am impresia ca bancul cu emigrarea in Congo incepe sa tinda tot mai mult catre realitate. Tot mai multe dari catre nesatulii din guvern. Pe cand si o taxa ca traim? ...Bine
 • 0 (0 voturi)    
  propuneri: (Miercuri, 20 februarie 2008, 9:29)

  dedeiu [anonim]

  1) Impozit pe aer. Fiecare respiratie se impoziteaza cu 0.001%, expiratia cu 0.002%
  2) Impozit pe vorbit.
  3) Impozit pe privit.
  4) Impozit pe impozit.
  • 0 (0 voturi)    
   o parere (Miercuri, 20 februarie 2008, 10:19)

   o parere [anonim] i-a raspuns lui dedeiu

   Mi se pare geniala ultima propunere:
   IMPOZIT PE IMPOZIT!
   Asta da.
   Partea proasta este ca aceasta sublima propunere poate sa dea de gandit & maine-poimaine o s-o vedem in Monitorul Oficial.
   In mod sigur (& constitutzional), Curtea Constitutzionala o va gasi "perfect constitutzionala"!
   Iata cum o descoperire minunata va aduce mici necazuri...
   • 0 (0 voturi)    
    din pacate exista deja... (Miercuri, 20 februarie 2008, 10:40)

    marius [anonim] i-a raspuns lui o parere

    atunci cand platesti taxa de prima inmatriculare sau de mediu sau de ce mama lor mai este, platesti TVA la taxa!!
    taxa la taxa!
  • 0 (0 voturi)    
   cu niste contoare (Miercuri, 20 februarie 2008, 16:39)

   Nicky [anonim] i-a raspuns lui dedeiu

   Se pot monta la gura oamenilor niste contoare, cum sunt cele de la gaze si astfel au evidenta exacta a cat aer consumam si pot taxa corect! Nu mi se pare corect sa fie o taxa pe inspiratie/expirtatie. Exemplu: eu sunt fumator, e clar ca am capacitate pulmonara mai mica decat un nefumator si consum mai putin aer! Si se mai pot pune niste analizoare de gaz, cu cat respiri un aer mai curat, sa platesti mai mult, asa cred ca e cinstit!
 • 0 (0 voturi)    
  nesimtire (Miercuri, 20 februarie 2008, 9:31)

  adrian [anonim]

  O mare nesimtire si inca o palma data poporului roman... PNL-ul ar trebui sa NU se prezinte la alegerile care vor urma ... nu cred ca vor obtine mai mult de 5 %
  • 0 (0 voturi)    
   niste dobitoci (Miercuri, 20 februarie 2008, 13:51)

   Gogu [anonim] i-a raspuns lui adrian

   PNL o sa fie ca PNCTD... adica o sa dispara cam 20 ani de pe scena politica, si de Tariceanu o sa ne aducem aminte ca de Ciorbea. Ideal ar fi daca ar disparea toti... Base cu tot cu PD, PSD cu toti hotii si analfabetii, PC cu informatorii, PRM si UDMR cu extremistii s.a.m.d. Mi-e sila de tara asta. Am 29 ani si sper ca in maxim 3 ani sa muncesc pentru alt stat care sa-si respecte mai mult contribuabilii.
  • 0 (0 voturi)    
   niste dobitoci (Miercuri, 20 februarie 2008, 13:51)

   Gogu [anonim] i-a raspuns lui adrian

   PNL o sa fie ca PNCTD... adica o sa dispara cam 20 ani de pe scena politica, si de Tariceanu o sa ne aducem aminte ca de Ciorbea. Ideal ar fi daca ar disparea toti... Base cu tot cu PD, PSD cu toti hotii si analfabetii, PC cu informatorii, PRM si UDMR cu extremistii s.a.m.d. Mi-e sila de tara asta. Am 29 ani si sper ca in maxim 3 ani sa muncesc pentru alt stat care sa-si respecte mai mult contribuabilii.
 • 0 (0 voturi)    
  Si ce vina avem noi, ca-s ei idioti? (Miercuri, 20 februarie 2008, 9:33)

  Mihai G [anonim]

  Ce-a mai tare mi se pare asta:

  "In categoria veniturilor care vor fi impozitate intra sumele acordate cu ocazia iesirii la pensie" =))
 • 0 (0 voturi)    
  minciuni (Miercuri, 20 februarie 2008, 9:35)

  grizzli [anonim]

  parca in vara spuneau ca au fonduri pentru marirea pensiilor...
 • 0 (0 voturi)    
  Fumaritul (Miercuri, 20 februarie 2008, 9:38)

  Excelent [anonim]

  Propun Guvernului o scurta, dar completa, trecere in revista a tuturor taxelor impuse vreodata pe teritorul de azi al Rromaniei. De la Adam incoace. Aceste studiu va aduce multe idei moderne & lucrative. Numai impozitand absolut totul vom putea merge inainte, spre noi culmi de civilizatzie & progres. Vom avea grija de saraci (dar & de bogatzi). Vom ajunge din urma & vom depashi toate statele civilizate & necivilizate ale Europei & chiar ale Lumii. Mult succes & noroc in alegeri! Numai impozitand enorm vom putea strange excelent & fura minunat! SA TRAITZI EXCEPTZIONAL!
  • 0 (0 voturi)    
   Prea mult plezirism (Miercuri, 20 februarie 2008, 10:11)

   Arthur [anonim] i-a raspuns lui Excelent

   Asta e ca taxa pe auto.Am vrea sa fim ca toti europenii la venituri dar sa nu platim impozite ca noi suntem mai saraci! Dupa stiinta marilor ziaristi care manaca ce nu trebuie ,exista vre-un venit ne-impozat prin UE? Si asa suntem recordmeni la venituri la negru caci altfel nu se justifica discrepanta dintre achizitiile de bunuri,preturi si veniturile statistice! Ce este intradevar magaresc este procentul foarte mare de impozitare (de ce nu 16%?) si faptul ca fondurile merg la asigurari sociale. Ceea ce inseamna ca totusi s-a mancat rahat cu asigurarea fondurilor de pensie.Multi vede,putini (re) cunoaste!
   • 0 (0 voturi)    
    de ce aici (Miercuri, 20 februarie 2008, 11:43)

    maia [anonim] i-a raspuns lui Arthur

    decat sa scrieti aici mai bine direct ministrului de finante la adresa varujan_vosganian@minind.ro
 • 0 (0 voturi)    
  Ma bucur (Miercuri, 20 februarie 2008, 9:45)

  Anonim [anonim]

  sa-i vad in cadere "liberala". Impoziteaza ca orbii ca sa mai prinda si ei ceva... pt ca in curand... le spunem la revedere si lor. Dar cel mai mult ma bucura faptul ca spre deosebire de generatia lui Iliescu care a scapat, cea a lui Tariceanu e suficient de tanara pt a prinde vremea cand se va face inchisoare pt "daruinta" cu care au condus o tara spre ruina.
  • 0 (0 voturi)    
   Iti faci iluzii (Miercuri, 20 februarie 2008, 10:28)

   Anonim [anonim] i-a raspuns lui Anonim

   Toti sunt facuti din acelasi aluat, NU VA FACE NIMENI PUSCARIE.
 • 0 (0 voturi)    
  lua-v-ar.. (Miercuri, 20 februarie 2008, 9:51)

  adi [anonim]

  nebunilor!!!!!!!!!!!!!
 • 0 (0 voturi)    
  nu se mai poate.. (Miercuri, 20 februarie 2008, 9:55)

  adi [anonim]

  pana acum tineam sus ai tare sa fiu muncesc cu totul pe carte de munca...

  Dar gata!1

  Oricum apartamentele s-au scumpit de de la o luna la alta te miri cum si de ce..

  ce sa mai platesc impozite... nu tata.. ma duc si-mi dau demisia si ma reangajez cu cu salariul minim
 • 0 (0 voturi)    
  mai aveti (Miercuri, 20 februarie 2008, 9:57)

  me [anonim]

  cit mai au de gind nenorocitii astia sa-si mai bata joc de noi,nu stiu ce sa ne mai impoziteze
 • 0 (0 voturi)    
  (...) (Miercuri, 20 februarie 2008, 10:01)

  NERO-Voiculescu [utilizator]

  Nu sariti in sus.
  Oricum se impozitau. Daca traiti cu impresia ca statul nu-si lua banii, va inselati. Cel putin unde lucrez eu, asa se facea.

  Orice prima trimestriala, de sarbatori, de merit care se acorda era impozitata. Acest luicru se simtea daca nu la data acordarii respectivului beneficiu, la salariul imediat urmator aferent lunii respective, unde imozitul era mult mai mare.
 • 0 (0 voturi)    
  Triunghiul Bermudelor - aici dispar banii (Miercuri, 20 februarie 2008, 10:01)

  razvan m [anonim]

  Tariecene, Pacurarule, Vosganiane!! Oameni buni va intreb pana cand?! Sunteti de o rautate, incompetenta si nesimtire rar intalnita. Nu se poate asa ceva, ieri va dadeati mari ca aveti prea multi bani la buget si marim pensiile, azi va plangeti ca nu-i destul si trebuie sa mai impozitati iar maine veti spune ca tot nu e de ajuns pentru ca economia subterana a crescut (ajutata de proriile voastre decizii aberante!!!). Puneti mana pe un manual de economie!
 • 0 (0 voturi)    
  pungasii noi...ticalosi vechi (Miercuri, 20 februarie 2008, 10:06)

  morocanel [anonim]

  Pai hai sa ne gandim, cine a facut genocid, Ceausescu sau voi, pungasilor, ca nu mai stiti cum sa va acoperiti hotiile, luava-r mama dracului ca nu ne ramane dacat sa punem mana pe ciomag si sa va aruncam peste bord, hotilor...
  Sau mai bine nesupunerea civica, suntem multi si nu aveti ce sa ne faceti la toti, dupa care sa ne luam singuri bunurile voastre, vile, masini etc.sa haiducim putin, repet suntem multi si ce puteti face?
 • 0 (0 voturi)    
  !!! (Miercuri, 20 februarie 2008, 10:12)

  scarbit de ce se intampla [anonim]

  Este incredibil !!!
  Totul facut doar de dragul voturilor pensionarilor.
  Domnilor din PNL stati voi linistiti ca nu veti avea voturile care conteaza: adica ale celor care muncesc de crapa in aceasta tzara.
  Si daca la momentul alegerilor din 2004 s-a facut un val imens care a rasturnat "suprematia" si infatuarea PSD, sper sa se intample si acum acelasi lucru.
  Vreau sa vad si eu politicieni cu "sange in instalatie" care fac lucruri pentru aceasta tzara si nu pentru a-si asigura voturi si iar voturi.
 • 0 (0 voturi)    
  (i)realitate (Miercuri, 20 februarie 2008, 10:12)

  Marian Edu [anonim]

  nu ca mi s-a intamplat pina acuma sa intre un post pe aceste interesante forumuri dar mai fac o incercare :)

  nu am vazut pe nimeni foarte suparat cand aceasi petro-liberari au scazut impozitul de la 45% la 16%... si banii pentru pensii nu sunt undeva in pusculita sau sub saltea, ei se aduna in fiecare an la bugetul de asigurari, ceea ce se si intampla. ar fi frumos sa nu platim nici impozite pe modelul american si sa avem si o asistenta sociala foarte bine pus la punct ca in tarile nordice sa zicem.

  pina atunci... sa traim bine, mai e un an si o sa strigam cu totii 'liberare' si o sa curga lapte si miere :)

  my 0.2 euro cents
 • 0 (0 voturi)    
  Ungurii sunt de vina !! (Miercuri, 20 februarie 2008, 10:12)

  ha-ha [anonim]

  Aveti grija, ungurii va pregatesc ceva ! Vor sa fure Ardealul ! Asta e problema, nu noile impozitari si nivel de trai ! Cui ii pasa? Ungurii, domnilor, aveti grija !!

  :))
 • 0 (0 voturi)    
  impozit pe veniturile in natura?!? (Miercuri, 20 februarie 2008, 10:16)

  bogdan [anonim]

  Stau si ma intreb cum or sa impoziteze "veniturile in natura"?!? Adik opresc doua mere dintr-un kil sau iau bateriile de la robotelul cadou, ceva in genul asta?!?! Iar apoi cum valorifica aceste bunuri statul?!? Sau poate ca asta nu e atat de important atata timp cat iau si nu dau ...
 • 0 (0 voturi)    
  sistem fiscal (Miercuri, 20 februarie 2008, 10:23)

  Gogu [anonim]

  In orice tara normala si civilizata orice venit incasat in bani sau in natura se impoziteaza, e o lege de baza, elementara.
  Doar in Romania a fost anormal pina acum.
  Stiu ca pica prost dar adevarul asta este.
  • 0 (0 voturi)    
   sistem fiscal (Miercuri, 20 februarie 2008, 10:56)

   yansi [anonim] i-a raspuns lui Gogu

   pustiule dar totusi fa o comparatie intre taxele din tarile alea normale si taxele de la noi inainte sa vb
 • 0 (0 voturi)    
  impozit (Miercuri, 20 februarie 2008, 10:27)

  John [anonim]

  Pentru toti "expertii" forumisti - v-ati gandit ca aceste venituri taxate (nici macar nu sunt impozitate, ci li se aplica cota de asigurari sociale) va contribui la pensia voastra si obliga angajatorul sa contribuie astfel la pensia voastra?

  Adica angajatorul sa dea tot felul de stimulente banesti (reducand salariul pentru a evita contributia de asigurari sociale) si sa nu plateasca pentru pensia noastra - nu e corect deloc.

  Ar trebui sa ganditi inainte de a scrie ca de aceea aveti cap. Si faceti diferenta intre impozit si contributie.
  • 0 (0 voturi)    
   pensie@John (Miercuri, 20 februarie 2008, 11:18)

   cleopatra [anonim] i-a raspuns lui John

   John mama, stau si ma intreb si acum de ce bunicu lu stefan a petrei din scalamba, jiu, ia o pensie de 100 RON desi a CONTRIBUIT la sistemul de pensii... Pai, mama, de ce naibii sa fiu de acord cu aceasta contributie daca atunci cand o sa fiu batrana si urata o sa vad prafu de pe coliva si sa nu beau si fumez acum banii???
   • 0 (0 voturi)    
    e bine ca te intrebi (Miercuri, 20 februarie 2008, 13:12)

    john [anonim] i-a raspuns lui cleopatra

    dar asta sa il intrebi pe pacuraru. si iti sugerez sa nu bei si sa fumezi, ca poate chiar ajungi batrana si urata. Si ar fi pacat. :)
  • 0 (0 voturi)    
   rasp (Miercuri, 20 februarie 2008, 11:36)

   tralala [anonim] i-a raspuns lui John

   Ai un mod de gandire interesant, unde ai vazut tu sa iti scada salariu fiindca iti da alte bonificatii?
  • 0 (0 voturi)    
   PT JOHN (Miercuri, 20 februarie 2008, 11:48)

   Coco [anonim] i-a raspuns lui John

   Tu esti bugetar frate,asta-i foarte clar(sau oi fi varul lui Pacuraru murdaru'?) altfel n-ai fi de acord cu impozitarea a tot ce primim suplimentar pentru munca de 12-16 ore/zi !
   • 0 (0 voturi)    
    oare (Miercuri, 20 februarie 2008, 13:10)

    frate [anonim] i-a raspuns lui Coco

    tot n-ai priceput, dar inca ai sanse. Nu e impozit, e contributie. De ce sa imi dea firma bonusuri, ca sa ii scada ei profitul impozabil? sa imi dea salariu.
 • 0 (0 voturi)    
  Impozit - contributie (Miercuri, 20 februarie 2008, 10:30)

  John [anonim]

  Domnule Florea, de la dvs. ca jurnalist, eu, cititor, am pretentia sa faceti diferenta intre impozit si contributie. Dvs. nu operati diferenta si produceti confuzie. Va rog, de aceea, sa revedeti articolul.

  Esenta contributiei de asigurari sociale este ca va avea impact asupra pensiei mele (sper eu). Impozitul nu are nici un fel de efect asupra pensiei. Un astfel de sistem de pensii finantat din impozite se aplica in alte state europene (ex. Danemarca), dar nu la noi.
 • 0 (0 voturi)    
  Confuzie (Miercuri, 20 februarie 2008, 10:34)

  Topinel [anonim]

  Atat autorul articolului cat si comentatorii lui confunda impozitul cu contributia la fondul de pensii. Aceasta din urma si-a schimbat logica: contributia individuala de 9,5% si cea a angajatorului de 19,5% la fondul de pensii se va retine inclusiv asupra veniturilor care nu sunt impozabile din punct de vedere al Codului Fiscal. Si aici intra toate cele enumerate mai sus: cadouri de sarbatori, ajutoarele acordate la iesirea la pensie...

  Dincolo de bombardismul stirii de presa, faptul ca aceasta contributie si-a marit baza de taxare ar avea teoretic si aspecte pozitive: veti avea o pensie mai mare la batranete, daca ne lasa astia sa traim pana atunci.
 • 0 (0 voturi)    
  Mare bou (Miercuri, 20 februarie 2008, 10:34)

  rares [anonim]

  As fi curios sa stiu de unde le vin la idiotii astia asa idei?
 • 0 (0 voturi)    
  fara cuvinte (Miercuri, 20 februarie 2008, 10:40)

  adi [anonim]

  nu cred, nu pot sa cred..... o meritam daca nu protestam in nici un fel
  • 0 (0 voturi)    
   101 taxe si impozite (Miercuri, 20 februarie 2008, 14:13)

   xman [anonim] i-a raspuns lui adi

   de ce nu se face o petitie sa o semnam si sa merga la comisia europeana? cine stie legislatie sa ne dea un sfat. sa ne indrume sa facem ceva pt noi si viitorul nostru. pana cand o sa mai ducem atatea biruri. unde o sa ajungem?
 • 0 (0 voturi)    
  pensii (Miercuri, 20 februarie 2008, 10:47)

  ghiuri [anonim]

  Chiar nu conteaza in acest moment daca eram in randul lumii cu impozitele sau nu. S-au laudata ca maresc pensiile, ca de fiecare data inainte de alegeri, doar pentru a-si asigura voturile pensionarilor (segmentul de populatie cu prezenta cea mai constanta la vot, dupa maghiari), argumentand ca sunt fonduri. Au marit pensiile, si-au asigurat voturile, si acum noi (prostii - si spun asta pt ca sunt sigur ca multi nu vor merge la vot) platim. Singura solutie este prezentarea masiva la vot, si scoaterea acestor oameni din parlament. Daca nu vom merge la vot, vor castiga, pentru ca pensionarii se vor duce, si noi vom plati in viitoare legislatura inca o taxa, pe aer, care va fi extraordinar de curat, multumita taxei de prima inmatriculare care are grija de plamanii nostri :))
  Despre taxa de inmatriculare si al nostru prim-ministru sunt deschise cateva discutii ei pe www.tengura.ro
 • 0 (0 voturi)    
  erau deja taxate!!! (Miercuri, 20 februarie 2008, 10:54)

  Nautilus [anonim]

  Va stresati degeaba, erau oricum impozitate toate veniturile, cel putin mie, care lucrez din 2004, asa mi se intampla:

  Toate veniturile dintr-o luna (salariu + sporuri + eventuala prima trimestriala sau anuala, daca s-a dat in acea luna) se aduna si se aplica 9.5% CAS (si restul contributiilor) la aceasta suma.

  Pana acum n-a tipat nimeni, v-ati lasat jumuliti in tacere, acum v-ati trezit :))

  ~Nautilus
 • 0 (0 voturi)    
  PACURAR MURDAR ! (Miercuri, 20 februarie 2008, 11:15)

  Nostradamus_IT [anonim]

  Pástia cinei impoziteaza la prostie?Nu s-a gandit nimeni ca impozitand prostia lu'Pacuraru,Tary,Base,etc(politicieni dementi!) am putea trece in fruntea U.E. la venituri bugetare nominale?
  Aerul pe care-l respiram odata cu voi,Marii Nesimtiti ai Neamului, nu ni-l impozitati?
 • 0 (0 voturi)    
  impozitarea exagerata (Miercuri, 20 februarie 2008, 11:26)

  toma toma [anonim]

  Buna ziua !
  Nu stiu daca este mesaj sau comentariu . Dar pun aceasta intrebare : acum - unde gasesc legea-ordonanta-textul de lege- decret sau ce mai este acesta - referitor le aberatia limbutului de pacuraru paul ?
  Pot gasii prin intermediul acestui sistem locul-textul de lege - ce prevede balivernele lui pacuraru de caca... ?
  Va urmaresc si astept un raspuns - textul de lege- ordonanta si ce o mai fiii .
  Vai capul romanului ! Mintit si batjocorit cu presa ( nou - mass-media ) !
  Stie cineva care este primul vers din actualul IMN al ROMANICAI ? Primul care va raspunde va primii un cadou simbolic - surpriza -!
  Astept raspunsul pentru cele 2 teme ! SUCCES !
 • 0 (0 voturi)    
  Bonuri masa (Miercuri, 20 februarie 2008, 11:40)

  s [anonim]

  Credeti ca smecheria asta este indreptata spre bonurile de masa? Foarte multe companii folosesc bonurile....acestea sunt nominale.
 • 0 (0 voturi)    
  cine la adus pe tarliceanu????? (Miercuri, 20 februarie 2008, 11:41)

  gugu [anonim]

  Sa plateasca!
 • 0 (0 voturi)    
  de ce aici (Miercuri, 20 februarie 2008, 11:45)

  maia [anonim]

  varujan_vosganian@minind.ro acolo spuneti-va pasul nu aici
 • 0 (0 voturi)    
  mai cititi baieti.... (Miercuri, 20 februarie 2008, 11:46)

  PEPSI [anonim]

  tampenia asta se aplica din ianuarie 2008, a fost publicata in MO 831/2007
 • 0 (0 voturi)    
  Nelamurire (Miercuri, 20 februarie 2008, 11:48)

  Ascovit [anonim]

  E cineva care nu stie ca se impozitau toate primele/ajutoarele ? deci noutatea se aplica doar asupra ajutoarelor de transport / cota benzina la masinile de servici / telefon servici / chirii platite de angajator pt. cazarea salariatului . Deci de fapt se impoziteaza pachetul oferit pentru top management ( "sefii cei mari" pe intelesul tuturor ).

  Asta inseamna ca vor fi afectati 2-3 % din populatie "alesii " care oricum au salarii f. mari !

  Salariatul normal va avea cel mult cota din abonamentul de transport platit de angajator.
 • 0 (0 voturi)    
  e corect (Miercuri, 20 februarie 2008, 11:57)

  Nicole [anonim]

  Toate comentariile in presa au avut tenta politica.Exista o groaza de institutii publice care acorda stimulente ...care se ridica la inca 3 salarii.Cei vizati vor primii mai putini bani in mana insa sumele marite virate la contribitiile sociale vor conta la valoarea punctului de pensie.
  Apoi la firme se dadeau salariatilor tot felul de avantaje in natura care nu se impozitau.
  • +1 (1 vot)    
   Asta e guvern liberal (Miercuri, 20 februarie 2008, 12:47)

   Revolver [anonim] i-a raspuns lui Nicole

   Bravo! Guvern liberal ati spus?
   - Marirea pensiilor si impozitarea din ce in ce mai mare a celor cativa care muncesc, in folosul celor ce freaca menta
   - Dezavantajarea sistematica a celor care au curajul sa-si deschida o firma.
   - Protectia speculantilor pe piata
   - Protectia importatorilor
   - Descurajarea exporturilor
   - Legi pentru protejarea infractorilor
   - Protejarea spagarilor de la Palatul Victoria
   - O taxa auto indecenta si aberanta
   - O inflatie in crestere
   - Salarii mari pentru bugetari
   - Descurajarea producatorilor
   Si cate si mai cate, toate in dauna electoratului care prefera liberalismul.

   Iar taxa de 16% a bagat-o un fost penelist, Ionut Popescu, nu actualul guvern.

   -
 • 0 (0 voturi)    
  uitati-va aci (Miercuri, 20 februarie 2008, 12:09)

  pee pee [anonim]

  http://www.ziaruldeiasi.ro/cms/site/z_is/news/153125.html?cp=1
 • +1 (1 vot)    
  acum suntem campionii campionilor la taxe in europ (Miercuri, 20 februarie 2008, 12:28)

  roman prost [anonim]

  trebuie bani la stana, pai de unde credeti ca se poate intretine casa poporului, telefoanele, mancarea bunicica de la parlament, cazarea ( mai ales a celor care au mintit), mertzanele la scara
  imi vine greata cand se afirma ca sunt bani pentru protectie sociala si pensii, uitati-va unde au sarit preturile dupa marirea pensiilor, ei o sa vina sa spuna ca e piata, care piata? in general e cea mai scumpa mancare din europa.
  vai de capul nostru, sa vina odata alegerile, desi nu cred ca romanul v-a vota inteligent nici in al 13-lea cea,
  bucurati-va cat mai puteti, vin vremuri si mai grele
 • +1 (1 vot)    
  nu e chiar asa (Miercuri, 20 februarie 2008, 12:31)

  adi [anonim]

  @Topinel
  prefer sa mananc banii astia acuma decat sa mi-i gestioneze ei pt pensie
  @Nautilus
  pana acuma nu am platit niciodata nimic pt telefonul de firma si asa vreau sa raman in continuare, altfel o sa le dau telefonul sa si-l pastreze.... sa ma sune clientii pe fix la sediu
 • +1 (1 vot)    
  Taxe si impozite (Miercuri, 20 februarie 2008, 13:23)

  nik [anonim]

  Mama voastra de fanarioti ! Oare cat credeti ca o sa va mai suportam nenorocitilor
 • +1 (1 vot)    
  Nebuni (Miercuri, 20 februarie 2008, 13:28)

  Io [anonim]

  Ei nu isi dau seama ca in felul asta incurajeaza ca angajatii sa ceara "la negru" primele ? Si in felul asta poate chiar si la interviu negociezi : cat imi dai in mana si cat pe cartea de munca?
  Bravo voua ..... in asa hal ajunge Romania - tara tuturor posibilitatilor :))
  Dar impozit pe prostie in parlament si pe somn cand o sa puna ? cum vedem unu sa-l taxam asa 120%
  • 0 (0 voturi)    
   curiozitate (Miercuri, 20 februarie 2008, 14:21)

   adi [anonim] i-a raspuns lui Io

   intrebare? eu stiu ca primele au fost tot timpul impozitate intrand in pachetul salarial (cel putzin la privatzi)... nu am dreptate?
   • 0 (0 voturi)    
    ba da (Miercuri, 20 februarie 2008, 15:16)

    adi [anonim] i-a raspuns lui adi

    au fost si sunt impozitate cu 16%, dar acuma se mai opreste un 9.5% si se mai cheltuiesc alti 19.5% de catre angajator (adik tot din prima)
    • 0 (0 voturi)    
     tu stii macar cat salariu ai?.... (Miercuri, 20 februarie 2008, 18:40)

     Nautilus [anonim] i-a raspuns lui adi

     Daca ai avea curiozitatea sa-ti calculezi vreodata cat castigi sau macar ai citi fluturasul pe care-l primesti la salariu ai vedea cum se face: se aduna salariu, sporuri, prima, orice altceva, si la toata suma se calculeaza CAS(9.5%)+contributia fond sanatate(6.5%)+contributia fond somaj(1%) si dupa aceea se aplica deduceri si se calculeaza impozit. Cel putin mie asa mi s-a facut intotdeauna, de asta in lunile in care s-a dat prim am fost mai pagubit decat in celelalte, si statul mai castigat. Nu s-a schimbat nimic, doar ca populatia nu stia pana acum cat si cum i se ia :D

     ~Nautilus
 • 0 (0 voturi)    
  alta e problema.. (Miercuri, 20 februarie 2008, 15:13)

  corina [anonim]

  Sau de fapt sunt 2-una e nonsalanta cu care eram asigurati ca sunt fonduri arhisuficiente pt. majorarile de pensii, cand se stia clar ca nu vor fi.
  2. Daca contribuabilul onest care oricum isi aduce obolul la sustinerea, normala si fireasca, intr-o societate a celor varstnici, a copiilor, etc., atunci ce face politicianul roman? Mersi, bine.anuleaza fara nicio apasare datorii neplatite la buget, da legi cu dedicatie pt. prietenii politici sau legi populiste, care nu numai ca nu rezolva problemele sociale, dar ofera noi prilejuri de evaziune fiscala.. Mai vin si privatizarile destepte , cu tot felul de scutiri, mariri aberante ale schemelor de personal birocratic, privilegii speciale unor caste total ineficiente-justitia, si atunci, cine sa plateasca? Ma tem ca stim cu totii raspunsul..ca de trait bine ei traiesc, noi, mai asteptam!!!!!!!!
 • 0 (0 voturi)    
  ce abureala, si voi ce-ati pus botu (Miercuri, 20 februarie 2008, 16:27)

  marcu [anonim]

  Pai asta era si pana acuma, nu s-a schimbat nimic, dar d-l Pacuraru aseara la TV era foarte sigur ca pana acuma nu ar fi fost impozitate aceste venituri.
  ele erau impozitate, poate colegii lui nu calculau impozit la asta.

  Baaai, cine a ajuns sa ne conduca...brr, se sparie gandul
 • 0 (0 voturi)    
  Care din voi (Miercuri, 20 februarie 2008, 18:08)

  m [anonim]

  Care din voi v-ati da viata pentru Romania ? :)
  • 0 (0 voturi)    
   toata lumea (Miercuri, 20 februarie 2008, 20:27)

   Nautilus [anonim] i-a raspuns lui m

   In antichitate, un personaj care a gustat ciorba spartanilor a spus ca ii intelege de ce sunt atat de dornici sa moara in lupta :))

   ~Nautilus
 • 0 (0 voturi)    
  la naiba (Miercuri, 20 februarie 2008, 18:22)

  tavi [anonim]

  doar atat am sa zic cel mai slab guvern din 40
  incoace.
  Fara cuvinte bine macar ca mintiti, nu uitati ce au facut unguri acasa la ei cand au fost supararati, nu uitati ca noi romanii va promitem ca nu scapatii , asa ca aveti grija DRAGILOR, suntem cu ochii si nervii pe voi !!!
 • 0 (0 voturi)    
  ROMANIA INTRA IN EUROPA! (Joi, 21 februarie 2008, 19:19)

  CarmenStK [anonim]

  Absolut TOATE aceste venituri se impoziteaza la fel, in toata Europa. In Germania unde traiesc de zeci de ani, fiscul nu numai ca controleaza la sange aceste venituri si beneficii, dar fie si decrararea lor incorecta iti aduce ani buni de puscarie... De ex.: dintr-un salariu brut de ca. 2000 de euro, partea de contributii sociale si la fondul de pensii reprezinta ca 900 de euro. Comentarii???
 • 0 (0 voturi)    
  pampalai pe la ministere (Vineri, 22 februarie 2008, 17:54)

  X [anonim]

  Pai daca o firma ii da o masina cuiva cum demonstreaza fiscul ca nu i-a dat-o pentru ca asa e natura muncii omului aluia...Exista agenti de vanzari, firme care ofera servicii prin diverse locuri din tara, persoane din management care se intalnesc des cu clienti, furnizori,... Iar cu abonamentul alta stupizenie...daca o firma are sediul pe centura si are sute de angajati atunci fie face contract cu o firma de transport, fie le plateste oamenilor direct transportul. Nu e un bonus ca cineva lucreaza pe centura sau la 20 km de Bucuresti.
 • 0 (0 voturi)    
  noile impozite (Vineri, 22 februarie 2008, 17:55)

  tibi [anonim]

  eu nu sunt inca lamurit.poate ptr.ca nu sunt prof. de mate. ci de istorie.Se impoziteaza fiecare spor in parte cu suma de 9'.... sau la sfarsit,totalul?daca e prima varianta ,normal ca o sa platim mai mult,daca e a doua e la fel ca inainte.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by