​Termenul pentru care nu se calculează dobânzi și penalități de întârziere pentru obligațiile fiscale neplătite de firme a fost modificat de la jumătatea lunii iunie, la 25 iunie, conform unei Ordonanțe de urgență publicate în Monitorul oficial. Pentru cei care doresc să vadă acest lucru, vedeți „în coada” Ordonanței de urgență care modifică OUG 6/2019.

Termen prorogat pentru intarzierea la plata taxelorFoto: monitoruloficial.ro

Acest lucru a anunțat și președintele ANAF, Mirela Călugăreanu, într-o conferință online: Călugăreanu (ANAF): Obligațiile fiscale neachitate până la 25 iunie nu sunt considerate restante. Așadar, nu se vor calcula accesorii.

În legătură cu alte modificări, de precizat că OUG 6/2019 este amnistia fiscală din 2019. Am mai avut una prin OUG 69/2020, dar modificările prin această nouă OUG publicată vineri seară în Monitorul Oficial se referă la restructurarea obligațiilor.

Pentru mai multe detalii cu privire la restructurare, citește: Amnistia fiscală a suferit modificări pe zona de restructurare a obligațiilor. Un exemplu și ce modificări sunt. Proiectul a fost adoptat de Guvern.