​Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru adoptarea Legii care modifică plafonul de garantare pentru creditele IMM Invest de la 15 miliarde lei, la 30 miliarde lei, documentul fiind în Monitorul Oficial.

Inscrieri IMM InvestFoto: Hotnews

În luna mai, Camera Deputaților, for decizional, a decis modificarea Ordonanței de Urgență privind IMM Invest, plafonul fiind majorat.

Au votat "pentru" 308 deputaţi, iar doi s-au abţinut, potrivit Agerpres.

Reacția ministrului Finanțelor, Florin Cîțu a apărut pe Facebook după vot:

“Astăzi, în Parlament, Ciolacu şi gaşca lui au cerut dublarea plafonului de garanţii pentru IMM Invest. Prin decizia de astăzi PSD îmi dă dreptate. Am spus de nenumărate ori că dacă programul este un succes vom majora plafonul de garanţii. Domnule Ciolacu vă felicit că m-aţi ascultat şi aţi luat notiţe. Ştiam că până şi dumneavoastră veţi înţelege că tot ce propun este fantastic. Bineînţeles, PSD face această modificare într-un stil populist şi fară o analiză fundamentată. Voi face eu aceasta analiză. Incompetenţii de la PSD nu ştiu că orice creştere de plafon trebuie aprobată de CE pe baza unei analize foarte bine fundamentate. IMM Invest este o schemă de ajutor de stat şi trebuie aprobată de CE. Vor învăţa după ce vor citi acest mesaj".

Așadar, după decretul Președintelui, avem un nou plafon, de 30 miliarde lei, adică dublu, dar să vedem câte firme vor beneficia și cât plafon va fi folosit.