Contribuția Germaniei la bugetul Uniunii Europene ar putea crește cu 42% sau 13 miliarde de euro în următorii ani dacă vor fi adoptate propunerile Bruxelles-ului, relatează Die Welt și Reuters, citând estimări ale autorităților de la Berlin.

EuroFoto: pxfuel.com

Potrivit Die Welt, ultima propunere a oficialilor europeni este ca statele membre să plătească în jur de 1,075% din Produsul Intern Brut către bugetul Uniunii Europene pentru următorii șapte ani, pe baza PIB-ului din 2018, ceea ce ar însemna un total de 1.100 de miliarde de euro.

Liderii UE vor discuta vineri într-o videoconferință despre bugetul comunitar pentru perioada 2021-2027 precum și răspunsul economic la criza generată de pandemia de COVID-19.

„Este însă prea devreme pentru a discuta cifre acum”, a afirmat Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al guvernului german cu privire la discuțiile de vineri, adăugând însă că era clar că va urma o creștere substanțială a contribuției germane la bugetul Uniunii, chiar și înainte de izbucnirea pandemiei cauzate de noul coronavirus.

Citește și: