Deși marile centre comerciale s-au deschis oficial astăzi, retailerul de încălțăminte Benvenuti a ales să țină închise magazinele din 21 de centre comerciale, scrie retail.ro. Protestul Benvenuti va continua și miercuri, când magazinele vor fi redeschise, însă personalul va purta banderole și însemne specifice pentru a afișa public protestul comercianților. Adrian Câzu, director Benvenuti, a povestit despre boicotul retailerilor, deschiderile de noi magazine în perioada următoare, dar și cum va arăta noua realitate de consum.

Intr-un mallFoto: Flickr

Protestul Benvenuti face parte din boicotul RORETAIL ce își propune să atragă un semnal de alarmă mallurilor “incorecte”, cele care au continuat să solicite plata chiriei, integral sau parţial, pentru ultimele trei luni, în condițiile în care, prin acte normative, activitatea retailerilor a fost oprită.

”Redeschidem magazinele, dar nu toate. O parte dintre magazine vor rămâne închise temporar, în semn de boicot. Este vorba evident de magazinele din mall-urile a căror proprietari solicită în continuare, în mod ilegal şi injust chiria (fie şi partială şi/sau amânată) pentru perioada de închidere. Vor fi doar câteva mall-uri principale boicotate. Cu majoritatea proprietarilor avem deja un agreement, deci, in restul cazurilor, vom redeschide”, a explicat Adrian Câzu.

Benvenuti va deschide chiar și un magazin nou sub brandul Enzo Bertini în mallul Coresi Brașov, “unde proprietarul a înțeles că perioada de închidere este o perioadă ce trebuie complet “radiată” din comerţul românesc”, spune Câzu.