Directorul general Societe Generale, Daniel Bouton, se afla intr-o situatie tot mai dificila dupa ce un raport intern al bancii, care a fost fraudata cu miliarde de euro, arata ca procedurile sale de control nu au fost suficient de riguroase, scrie presa internationala. Intre timp banca a anuntat joi dimineata ca in 2007 profitul bancii a scazut dramatic cu 82% fata de 2006. Este posibil ca toate acestea sa determine demisia conducerii bancii.

Investigatiile arata, de asemenea, ca fraudele au inceput sa fie comise inca din anul 2005. Contoalele interne erau prevazute în regulamentele băncii, dar nu au fost facute suficient de amanuntit. Societe Generale autorizase o comisie independenta care sa ancheteze fraudele de aproape 5 miliarde de euro.

Oficialii bancii il acuza pe Jerome Kerviel, un fost angajat, ca a facut tranzactii neautorizate. Potrivit documentului, el a primit 60 000 de euro in 2006 sub forma de prime, iar in 2007 acesta a cerut 600 000 de euro, dar nu a obtinut decat jumatate, scrie Financial Times. Documentul de ancheta precizeaza ca nu a mai fost identificata vreo alta persoana care sa fi fraudat banca.

Potrivit unui comunicat al bancii citat de Le Figaro, in 2007 profitul bancii a fost de 947 milioane de euro, cu 82% mai mic decat in anul precedent.