- În Europa, zona euro, deficitul bugeetar va fi în jur de 13%, iar în România de 6,7% din PIB. În acest moment şi lucrurile arată ok
- Rata inflaţiei a scăzut în fiecare lună în guvernarea PNL. Anul trecut, în creştere economică, fără niciun fel de criză, rata inflaţiei era în jur de 4%, iar anul acesta suntem aproape de 2% şi în continuare preţurile scad.
- PSD a plătit reclamă în presă ca să transmită mesaje menite să creeze panică (N.R Cîțu refuză să dea nume). Au afectat economia. Dacă nu ar fi
- Am decontat 637 milioane de lei concedii medicale. PSD a lăsat restanțe 3 miliarde la concedii medicale
- In intervalul aprilie - iunie, s-au plătit 2,2 miliarde de lei pentru şomajul tehnic, iar facilităţile acordate până la data de 30 iunie 2020 au lăsat în companii 15 miliarde de lei.
- Programul IMM Invest-cel mai de succes program din ultimii 30 de ani de zile. Peste 8 mii de firme au contractat împrumuturi
- Prin Startup Nation am garantat 7,2 miliarde de lei credite pentru companii, cu dobânda zero. În doi ani sub PSD s-au garantat doar 2 miliarde de lei.
- Acum este momentul să devenim o economie competentă și veti vedea măsurile luate în acel plan pe care-l prezentăm miercuri
- Anul acesta nu vom umbla la Codul Fiscal și nu vom reduce impozite. La anul vom avea și un nou plan fiscal dacă rămînem la guvernare
- Am investit în infrastructură cea mai mare sumă din ultimii 10 ani, peste 13 miliarde de lei
- Miisterul Transporturilor va avea o sumă record alocată la investiții după rectificare.
- Investițiile în Infrastructură vor fi prioritatea numărului 1
- Trebuie sa incepi autostrazile anul acesta. Autostrada Sibiu-Brasov trebuie începută în acest an.
- Vom avea fonduri europene la dispoziție, dar vom atrage și surse externe de finanțarare.
- Avem mai multe scheme de ajutor pe termen scurt
- Noi am avut două obiective clare în acest moment: să ținem oamenii sănătoși și să nu se închidă companiile
- Vom putea merge la serviciu și in condiții epidemiologice proaste. Ne vom asigura că vom avea toate condițiile necesare de sănătate îndeplinită
- Vom avea o revenire economică în V
- 3,1 miliarde de lei au fost alocați pentru combaterea crizei Covid-19. Impactul total al epidemiei de coronavirus este de 10 miliarde de lei.
- Nu vom avea nevoie de FMI în 2020
Cîțu: Nu vom avea o recesiune tehnică / Am putea avea o contracție de 2% pentru tot anul / Autostrăzile, începute în acest an

Cum și-a petrecut Vlad Voiculescu ziua demiterii din funcția de ministru al Sănătății
Ziua demiterii lui Vlad Voiculescu. Ce le-a explicat Barna colegilor despre discuția cu premierul
Landerul InSight al NASA luptă pentru supraviețuire și va intra în hibernare de urgență
VIDEO Demonstrație cu un elicopter de atac la București. Elicopterul multirol pe care Airbus îl propune Armatei române: „E ca un briceag elvețian, bun la toate”
Cum in afara de vreo 3-4 tari, toate statele membre UE au avut scaderi de PIB si in primul trimestru, rezulta ca dupa publicarea datelor pe Q2 se va vedea ca mai toate statele UE au intrat in "recesiune tehnica".
Chiar daca va fi pe minus in Q2, cum in primul trimestru a avut un +2,4% PIB, Romania nu va intra in recesiune tehnica, dl ministru are dreptate.
Toate statele occidentale spera la o "revenire in V" adica una foarte rapida si abrupta, incepand cu al 3-lea trimestru din acest an.
Doar ca majoritatea considera ca PIB-ul lor pe 2020 va scadea oricum foarte mult (evaluari de la -5% pana la -9%).
Daca Romania va avea la sfarsit de 2020 doar un -2% PIB ar fi o adevarata performanta, probabil iarasi vom fi pe podium in Europa daca guvernul PNL reuseste sa puna in aplicare ce si-a propus si nu face doar propaganda electorala.
Oricum, tinand cont ca PIB-ul nostru nominal (global si pe locuitor) e mai mic decat al tarilor dezvoltate din UE, pierderile noastre vor fi net mai mici (global si pe loc), deci vom reduce cu cateva procente decalajul la PIB/loc in valoare nominala (500-1.500 euro) fata de tarile vestice ale UE.
Investii publice masive in domenii cu efect multiplicator (cum e infrastructura de transport), continuarea digitalizarii administratiei, ajutor selectiv pt firmele private care aduc multa plusvaloare la PIB, stabilitate fiscala, un ANAF mult mai eficient, toate pot ajuta decisiv economia Romaniei.
Clasa politica sa dea dovada de responsabilitate in privinta efortului de transformare economica a tarii si sa colaboreze pe temele strategice, balacareala politicianista trebuie lasata deoparte.
Moldova așteaptă de 30 de ani măcar 50 de kilometri de Autostradă, PNL a promis dar s-au dovedit a fi minciuni, probabil au uitat că este an electoral.
Situatia e oarecum similara si in cazul A13.
A8 are un traseu f. dificil intrucit traverseaza Carpatii Orientali si va costa f.mult iar durata de realizare va fi mare .
Din aceste considerente este f bine ca se acorda prioritate absoluta A7care poate fi realizata relativ repede iar efectul asupra dezoltarii Moldovei va fi fulminant.