Germania ridică salariul minim la 10,45 euro/oră ● Câţi bani vor să împrumute Finanţele în anul 2020 ● Credite de miliarde de dolari, garantate cu zeci de tone de aur fals ● Uber cu microbuzul. Parlamentul a adoptat o lege care permite activitatea de ridesharing cu autovehicule de 9 locuri ● Ţara lui “păstrează chitanţa cu ce ai plătit, că s-ar putea să-ţi vină acasă amendă că n-ai plătit” nu poate fi reformată ● Hotelierii din Grecia se declară pregătiți să primească turiști; măsuri de siguranță pentru ca aceștia să nu se îmbolnăvească la ei ● Revoluție în RCA! Noua lege, gata pe repede înainte, cu ultime amendamente de la Concurență ● Cum a schimbat coronavirusul all inclusive-ul din hotelurile grecești ● Cartea electronică de identitate va face ireversibilă transformarea digitală a României.

Business reportFoto: Colaj foto

Germania ridică salariul minim la 10,45 euro/oră. Salariul minim în Germania trebuie majorat gradual, la 10,45 euro (11,76 dolari) pe oră până la mijlocul anului 2022, se arată în raportul publicat de comisia însărcinată să evalueze această problemă, transmite DPA. Votul în comisie privind necesitatea majorării salariului minim a fost unanim. Din comisie fac parte reprezentanți ai sindicatelor, industriei și academicieni. Guvernul de la Berlin urmează să includă în legislație recomandările comisiei, arată Agerpres. Coaliția guvernamentală condusă de Angela Merkel a votat în 2014 o lege, care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2015, privind introducerea salariului minim de 8,50 euro pe oră și de care urmau să beneficieze 15% din angajații din Germania, care până atunci primeau un salariu mai mic, scrie profit.ro.

Câţi bani vor să împrumute Finanţele în anul 2020. Necesarul de finanţare creşte, din cauza crizei. Ministerul Finanţelor a majorat cu 33 miliarde de lei suma pe care urmează să o împrumute în acest an, pentru a finanţa deficitul bugetar, în creştere din cauza crizei, şi pentru a plăti datoriile ajunse la scadenţă. „Necesarul brut de finanţare pentru anul 2020 se revizuieşte la suma de 120 miliarde lei, determinat de nivelul previzionat de 6,7% din PIB (cca. 72,5 miliarde lei) al deficitului bugetar, urmare a primei rectificări bugetare aprobată prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului, precum şi de volumul datoriei de refinanţat în anul 2020, în sumă de circa 47,4 miliarde lei”, se arată într-un document al Ministerului Finanţelor. La începutul acestui an, Finanţele estimau că necesarul brut de finanţare la nivel guvernamental este de cca 86,9 miliarde lei, determinat de un nivel previzionat al deficitului de 3,6% din PIB (cca 40,6 miliarde lei), precum şi de un volum al datoriei de refinanţat în sumă de cca 46,3 miliarde lei,scrie adevarul.ro.

Țeapă cât China. Credite de miliarde de dolari, garantate cu zeci de tone de aur fals. În ultimele decenii, chinezii au dovedit o abilitate extraordinară de a copia orice, de la produse de lux, până la ii românești și ceramică tradițională. Falsurile chinezești au adus de-a lungul anilor sume fabuloase unor oameni de afaceri fără scrupule. Nimic nu se compară, însă, cu lovitura pe care un întreprinzător din Wuhan a dat-o instituțiilor de credit din țara sa. Jia Zhihong, un fost militar cu relații sus-puse, pare să fi avut ideea năstrușnică de a garanta împrumuturi imense cu lingouri false. Peste o duzină de instituții financiare chinezești au acceptat ideea și au împrumutat, în ultimii 5 ani, circa 20 de miliarde de yuani (2,8 miliarde de dolari) companiei Wuhan Kingold Jewelry deținută de Jia Zhihong. Afacerea părea extrem de bună pentru bancheri, întrucât omul de afaceri depunea tone de lingouri de aur ca garanție și oferea chiar și polițe de asigurare care acopereau orice fel de pierderi. Cine să se fi gândit că e o țeapă, când companiile de stat garantau aurul?, scrie evz.ro

Uber cu microbuzul. Parlamentul a adoptat o lege care permite activitatea de ridesharing cu autovehicule de 9 locuri. Parlamentul a adoptat o lege care permite activități de ridesharing pentru microbuzele cu până la 9 locuri. Aceasta va ajunge acum la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare. Transportatorii sunt extrem de nemulțumiți de proiect, deoarece acesta afectează direct cursele regulate pentru care ei plătesc licențe și autorizații. Ei cer șefului statului să nu promulge legea. Proiectul de lege a fost votat cu 217 voturi pentru, 70 împotrivă și 4 abțineri, în vreme ce un parlamentar nu a votat. Proiectul lui Marcel Ciolacu. Proiectul a fost inițiat de către liderul PSD Marcel Ciolacu, împreună cu alți 11 deputați și senatori au partidului, scrie libertatea.ro

Ţara lui “păstrează chitanţa cu ce ai plătit, că s-ar putea să-ţi vină acasă amendă că n-ai plătit” nu poate fi reformată. Trebuie distrusă şi reconstruită. Sediul Fiscului de sector (6) s-a mutat într-un mall. “Distanţarea socială” face şi mai complicată aşteptarea. Dar aranjarea este şmecherească rău. E o coadă la ghişeurile Fiscului, mai mică, dar coada cea mare, pentru aceeaşi problemă cu Fiscul, este în parcarea mall-ului. Da, coada la Fisc - acolo unde plăteşti dările/amenzile către stat, amenzi ce curg gârlă în aceste zile - este, la sectorul 6 din Bucureşti, în garajul unui centru comercial, într-un aer infect, plin de noxele maşinilor şi fără lumină, aproape. Ca să ştie contribuabilul unde îi este lungul nasului. Tii-tii, maşinile care intră, tii-tii, maşinile care iesc, pentru că coada s-a lungit, sunt 60 -70 de persoane la coadă, fiecare respectând distanţa socială şi, iată, coada se face fuior şi, în curând, ameninţă să sugrume parcarea, scrie zf.ro.

Hotelierii din Grecia se declară pregătiți să primească turiști; măsuri de siguranță pentru ca aceștia să nu se îmbolnăvească la ei . Turismul este unul dintre cele mai importante sectoare economice din Grecia, care speră că străinii vor veni din nou în vacanţă, în contextul în care restricţiile în privinţa coronavirusului au fost relaxate începând din 15 iunie. Din pitoreasca insulă Santorini, premierul Kyriakos Mitsotakis a declarat în faţa reporterilor că prioritatea sa este de a face din Grecia cea mai sigură destinaţie de vacanţă din Europa.

“Puteţi veni în Grecia, veţi avea o experienţă fantastică, puteţi sta pe o verandă cu o privelişte minunată, puteţi să beţi bunul vin Assyrtiko şi să vă bucuraţi de plajă”, a declarat Mitsotakis, având pe fundal un uimitor apus de soare. “Dar nu vrem să vă aglomeraţi într-un bar pe plajă … Există câteva lucruri pe care nu le vom permite vara aceasta”, a adăugat el, potrivit financialintelligence.ro.

Revoluție în RCA! Noua lege, gata pe repede înainte, cu ultime amendamente de la Concurență. COTAR și brokerii acuză ilegalități grave. Toate amendamentele aduse la legea RCA au fost centralizate de Comisia de Industrii din Camera Deputaților, iar proiectul este la un pas de a ajunge la vot, în plen, așa cum ECONOMICA.NET a mai anunțat, inclusiv ieri. Astăzi, ultimele amendamente, venite de la Consiliul Concurenței, au ajuns la Parlament și, cel mai probabil, săptămâna viitoare proiectul va intra la vot. Modificarea care a generat cele mai multe discuții este plafonarea prețurilor pe care service-urile le pot practica pentru piese și ora de manoperă, la un nivel ce urmează a fi calculat de ASF, măsură propusă într-o formă mai laxă de către firmele de asigurare și adoptată de Comisia de Industrii într-o altă formă. Această măsură a mai existat, într-o formă asemănătoare, în legislația secundară a asigurărilor, prin normă ASF, însă a fost eliminată după doar câteva luni. Modificările care au stârnit cele mai multe controverse vizează plafonarea tarifelor pe care service-urile le pot practica pentru ora de manoperă precum și a celor pentru piese de schimb, la un nivel mediu al pieței, ce urmează să fie calculat de ASF, arbitrul piețelor financiare nebancare, scrie economica.net.

Cum a schimbat coronavirusul all inclusive-ul din hotelurile grecești. Foto-reportaj. Distanțare socială, măști, mănuși sau viziere, pandemia provocată de noul virus a schimbat multe din regulile turismului în 2020. Pe de o parte, operatorii din turism au fost nevoiți să caute noi formule pentru reluarea activității, iar pe de altă parte, turiștii au trebuit să se adapteze acestui format bizar de călătorie. Ce s-a schimbat în unitățile de cazare din Grecia, una dintre cele mai căutate destinații de către români, dar și ce soluții au găsit proprietarii de hoteluri pentru primirea primelor valuri de turiști, aflăm din materialul de mai jos. Ce a fost modificat în recepțiile hotelurilor. Ca și în România, în Grecia hotelurile au fost închise din cauza pandemiei cu noul coronavirus (COVID-19). Odată ce granițele au fost închise, iar turismul a fost interzis, hotelurile nu au mai avut justificare pentru funcționare. Turismul a fost reluat, treptat și cu multe norme, iar unitățile de cazare, unele dintre ele, și-au redeschis ușile în fața primilor turiști. În primul rând, recepția hotelurilor din Grecia este împrejmuită de panouri de plexiglas. Recepționerii poartă măști sau viziere, după caz. Este foarte important de menționat că turiștii nu sunt obligați să poarte mască de protecție în interiorul hotelurilor, scrie wall-streeet.ro

Marian Murguleț, SGG:"Cartea electronică de identitate va face ireversibilă transformarea digitală a României". Ţara noastră va avansa cel puţin cinci locuri în clasamentul DESI (n.r. - Digital Economy and Society Index), în primul an după implementarea celor patru proiecte, pe care doreşte să le pună în aplicare actualul Executiv, a afirmat secretarul de stat Marian Murguleţ, CIO Guvernamental, în cadrul Secretariatului General al Guvernului. Marian Murguleţ a spus: "În acest moment, Guvernul are în vedere patru proiecte. Primul îl reprezintă cartea electronică de identitate. Din 3 august 2021, cetăţenii români nu vor mai putea călători în străinătate, dacă nu au carte electronică de identitate. Este foarte important să croim corect, de la început, acest proiect. Să nu fie un simplu card electronic cu date biometrice. Să fie un card care va conţine şi cardul de sănătate, care să aibă tot felul de alte servicii, care să aibă semnătură digitală - foarte important. Acest proiect, în opinia mea va face ireversibilă transformarea digitală a României. Vom creşte la toate capitolele, în momentul în care vom asigura semnătura electronică digitală pentru toţi cetăţenii României care vor dori să treacă la acest tip de carte de identitate, arată bursa.ro