​Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, a crescut în primele cinci luni 4,2%, comparativ cu perioada similară din 2019., potrivit datelor Institutului Național de Statistică (INS).

Această majorare, spune INS, este datorită creșterii comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+31,4%), comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+12,3%), comerţului cu ridicată nespecializat (+5,1%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+4,2%) şi comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+2,6%).

Scăderi au înregistrat activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-13,5%), comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (-2,2%) şi comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (-0,7%)

În luna mai 2020, față de aprilie, a crescut cu 4,7%. Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent s-a diminuat cu cu 9,1%.