Deși contribuțiile s-au plătit pentru cei care au fost în șomaj tehnic, la Casa de Pensii multe persoane apar că nu au cotizat în acea perioadă. Informația a fost confirmată de Ministerul Muncii, pentru HotNews.ro, după ce am scris săptămâna trecută. Conform instituției, aspectele sesizate au fost deja preluate de experții IT ai Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP) în vederea upgradării aplicației pentru a prelua corespunzător datele din declarația D112.

HotNews.roFoto: Hotnews

“Referitor la situația cu care se confruntă în prezent persoanele care s-au aflat în șomaj tehnic și care, pentru o anumită perioadă, nu figurează ca asigurat în sistemul informatic, precizăm că problema apărută a fost cauzată de modificări legislative din domeniul social care nu au fost anticipate la momentul în care a fost concepută aplicația informatică utilizată în sistemul de evidență al persoanelor asigurate”, spune Ministerul Muncii, într-un răspuns transmis HotNews.ro.

Potrivit documentului, aspectele sesizate au fost deja preluate de experții IT ai Casei Naționale de Pensii Publice în vederea upgradării aplicației pentru a prelua corespunzător datele din declarația D112.

“Finalizarea acestui proces va avea loc în foarte scurt timp și la acel moment toate datele necesare determinării stagiului de cotizare și a punctajelor pentru stabilirea dreptului la pensie vor putea fi vizualizate în sistem și utilizate la momentul acordării drepturilor de pensie”, menționează sursa citată.

Citește și:

Mulți dintre cei care au fost în șomaj tehnic au aceeași problemă la pensii, ca la sănătate. Se pare că nu figurează în sistem că au cotizat