Băncile românești pot întreba clienții de unde au banii de care dispun, dar și ce fac cu ei – atunci când sumele sunt mari. Un asemenea caz a ajuns la BT. Omul a zis ce vrea să facă cu banii, iar mailul respectiv s-a plimbat între angajații băncii. Acum, banca spune că a fost doar „neglijență”, potrivit playtech.ro.Pe 8 iulie, un client a trimis o declarație despre ce va face cu 85.000 de euro. Probabil exasperat de procesul băncii, el a spus următoarele: „[…] îmi doresc foarte mult să mă distrez, motiv pentru care voi călători în Olanda, unde prostituția este LEGALĂ, să ...consum marijuana, hașiș și aș încerca și niște ciuperci, fiind LEGALE. […]”.

Coada la bancaFoto: Hotnews

UPDATE:La scurtă vreme după viralizarea incidentului, reprezentanții BT au scris pe Facebook: ”În cursul zilei de 22 iulie, informaţiile primite pe email de la un client al băncii au ajuns în social media. Din primele indicii, un angajat al băncii a generat incidentul, din neglijenţă. Ca bancă, ne pare rău pentru această eroare și ne cerem scuze pentru greșeala colegului nostru. Este un caz izolat și nu reflectă standardele de siguranţă şi confidenţialitate ale băncii. Incidentul nu ne caracterizează.

Suntem foarte atenți la confidențialitatea și siguranța datelor. Investim continuu în infrastructură și training pentru a menține cele mai ridicate standarde de siguranță și profesionalism, precum și dimensiunea umană a serviciilor noastre.

Ne asumăm public să luăm măsurile care se vor impune și conlucrăm activ cu instituțiile abilitate.

Ne cerem scuze în primul rând clientului nostru”

Acestea sunt doar câteva fragmente din ce-a scris clientul respectiv în mailul pentru Banca Transilvania.

Mailul de la client a ajuns la angajatul băncii pe 8 iulie la ora 10.18. Trei minute mai târziu, angajatul dă mailul mai departe unei colege. Pe 22 iulie la ora 15.08, colega respectivă îl trimite altei colege. Mesajul ei a fost: „Uite declaratie ce a dat unu cand I am spus ca trebuie sa spun ace face cu 85000 euro”.

Nu e clar, deocamdată, la câți colegi a ajuns mailul respectiv. Dar a ajuns să fie printat și să circule pe Facebook și în grupuri de WhatsApp.

Citește continuarea pe playtech.ro.