Opt persoane - şase francezi şi doi nigerieni - au fost ucise duminică de bărbaţi înarmaţi veniţi pe motociclete în zona localităţii Koure din Niger, în care se află grupuri de girafe din Africa de vest, informează France Presse,citând o sursă oficială, relatează Agerpres. "Sunt opt morţi: doi nigerieni - un ghid turistic şi un şofer - ceilalţi şase fiind francezi", a indicat guvernatorul regiunii Tillaberi (sud-vest), Tidjani Ibrahim Katiella.

NigeriaFoto: Profimedia

"Suntem pe cale să cercetăm situaţia, vom oferi mai multe informaţii ulterior", a spus guvernatorul, care nu a dat detalii despre circumstanţele atacului şi nici despre identitatea atacatorilor.

"Atacul a avut loc la ora locală 11:30 (10:30 GMT) la 6 km est de localitatea Koure", care se află la o oră de drum cu maşina de capitala Niamey pe drumul naţional nr.1, a explicat o sursă apropiată serviciilor de mediu.

"Cele mai multe victime au fost ucise cu gloanţe, iar o femeie care a reuşit să fugă a fost ajunsă din urmă şi i s-a tăiat gâtul. La faţa locului a fost găsit un încărcător de cartuşe gol", a relevat sursa citată. "Nu se cunoaşte identitatea atacatorilor, dar ei au venit pe motociclete din savană şi au aşteptat sosirea turiştilor. Vehiculul închiriat de turişti aparţinea ONG Acted", potrivit acesteia.