Miercuri, la ora transmiterii acestei știri, polițiștii fac două percheziții, în județul Galați, la locuințele unor persoane bănuite de evaziune fiscală, care ar fi fraudat statul cu peste 3,7 milioane de lei, anunță Poliția Română, potrivit Mediafax. „La data de 26 august (miercuri - n.red.), polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice efectuează 2 percheziții domiciliare, în județul Galați, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, în formă continuată”, conform sursei citate.

HotNews.roFoto: Hotnews

Oamenii legii au suspiciuni că, în perioada septembrie 2016 - ianuarie 2019, reprezentanții unei societăți comerciale nu ar fi evidențiat în actele contabile ale societății și în declarațiile depuse la organele fiscale o parte din veniturile realizate.

„De asemenea, aceștia sunt bănuiți că ar fi evidențiat în documentele fiscale cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale, respectiv achiziții fictive de bunuri și servicii, cauzând bugetului de stat un prejudiciu total de 3.734.064 de lei”, menționează Poliția Română.

La acțiune, alături de polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, participă luptători S.I.A.S.