Dragoș Petrescu, HORA: Sperăm să deschidem restaurantele la 1 septembrie/Vor fi reguli stricte/Când intri în restaurant, porți mască/ Când te așezi, o scoți/ Când mergi la toaletă, îți pui mască

de DP     HotNews.ro
Miercuri, 26 august 2020, 17:09 Economie | Finanţe & Bănci


Dragos Petrescu
Foto: Facebook
”​Am solicitat sa deschidem la 1 septembrie. Avem 400.000 de angajati cu slujbele in pericol. Vor fi exceptii punctuale acolo unde nivelul pandemiei nu este tinut sub control. Cu totii am subliniat ca e important să se redeschidă restaurantele. Asteptam decizia Comitetului pentru Situații de Urgență de mâine si care din propunerile noastre privind regulamentul vor fi acceptate. Noi am propus ca la interior să fie o masa ocupata si alta libera. Utilizarea maxima a restaurantelor va fi astfel de 50%. In functie de conditiile viitoare vom veni cu noi propuneri”, a spus miercuri Dragoș Petrescu, președintele HORA, la ieșirea de la întâlnirea cu premierul.

”Vor fi reguli stricte cu privire la purtarea măștii. Penalizarile vor merge pana la suspendarea activitatii pentru cei care nu respecta regulile. Se va purta masca la fel ca in orice restaurant european. Cand intri in restaurant, porți masca. Atunci când te pui la masă, poți să o scoți. Când mergi la toaletă, îți pui mască. Industria își dorește să funcționeze sub restricții, fără să punem în pericol sănătatea clienților”, a mai spus Petrescu.


Deocamdată nu e clar dacă la mesele ocupate vor fi 4 sau 6 persoane. Potrivit liderului HORA, nu au fost oferite garanții din partea Guvernului în privința redeschiderii restaurantelor la 1 septembrie.

La rândul lui, Călin Ile, președintele Federației Industriei Hoteliere din România a scris pe contul său de Facebook:
”Pentru cei care spun ca nu trebuie sa deschidem restaurantele de interior ca ar fi prea riscant am trei intrebari:
- cum explicam faptul ca Romania este singura tara din UE care nu a deschis inca restaurantele de interior?
- cum se poate justifica o relatie de cauzalitate intre deschiderea restaurantelor de interior si cresterea numarului de infestari daca acolo unde ele sunt deschise nu a produs efecte (nu imi spuneti chestia ca romanii au alt comportament decat europenii ca vorbim de restaurante unde peste tot se mananca si nu vorbim de cluburi de manele)?
- de ce restaurantele de interior reprezinta singurul sector inca inchis inclus pe lista medium high ca risc de infectare -vezi photo? Toate restul aflate in aceeasi categorie de risc sunt deschise de mult timp.
Sigur ca eu pot fi subiectiv, doar imi apar industria, dar sincer la aceasta ora nu vad argumente rationale pentru a tine in continuare inchis sectorul. Nici macar nu exista vreo dovada ca cei infectati ar veni cu predilectie din zona Horeca, mai mult nu exista niciun focar la noi in industrie pana acum. Deci chiar nu vad logica”, spune Călin Ile.

CNSU urmează să aibă o ședință în cursul serii pentru aprobarea unor propuneri care să fie înaintate Executivului.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





2559 vizualizari

  • +2 (4 voturi)    
    Nu m-am distrat de mult timp asa bine (Miercuri, 26 august 2020, 17:12)

    Parzivall [utilizator]

    Deci odata ce intri in restaurant, ai ocazia sa manevrezi masca de cate ori? De multe ori!!! Tavarashu', masca se schimba de fiecare data cand o dai jos. Pui alta, again and again. Dar experimentati, experimentati pana o sa bubuie mamaliga!
  • +3 (5 voturi)    
    Daca guvernul (Miercuri, 26 august 2020, 17:36)

    EuInsumi [utilizator]

    Cedează la presiunile unor mafioți din horeca atunci ce pretenții să mă ai la popor să respecte niste reguli? Să fiți sănătoși!
    • 0 (0 voturi)    
      Esti prea radical (Joi, 27 august 2020, 10:58)

      Mihai Panet [anonim] i-a raspuns lui EuInsumi

      Nici eu nu vad bine deschiderile astea de terase, restaurante etc. Dar e vorba pina la urma de oameni cu familie, facturi de platit. Trebuie sa traiasca si ei cumva.

      Eu unul nu voi intra in restaurante. O vizita la supermarket e suficient de riscanta pentru mine.
  • +1 (3 voturi)    
    suntem in romania (Miercuri, 26 august 2020, 17:37)

    un clujean in bucuresti [utilizator]

    se vor respecta in 50% din restaurante in 25% din timp.
    romanii merg in restaurante sa bea alcool, iar dupa 3 beri te va durea undeva de covid. Va fi o crestere mare in cazuri,oamenii mor, probabil vor muri vreo 100 de chelneri si barmani in toamna asta. Patronii nu sunt curiosi
  • -1 (3 voturi)    
    Risc dublu (Miercuri, 26 august 2020, 17:47)

    Mazeta [utilizator]

    Deschiderea restaurantelor urmată de deschiderea școlilor reprezintă un risc pe care România nu și-l poate permite. Dimineața se infectează copiii, seara părinții.

    O soluție ar fi ca mâncarea să fie servită la școală sau cursurile să se predea la restaurant.
  • +3 (3 voturi)    
    Se vor respecta regulile la bodega!!! (Miercuri, 26 august 2020, 17:48)

    DomnuTrandafir [utilizator]

    Ce gluma buna.
    Cine sa respecte regulile de distanțare socială?
    Azi la oricare terasa din 10 clienti doar 3 clienti respecta regulile.
    Dar drojdierii de bodega?
  • +4 (4 voturi)    
    SPERAM CA NU! (Miercuri, 26 august 2020, 17:54)

    schroedinger [utilizator]

    Mai bine fara!
  • +1 (3 voturi)    
    cand te ridici de pe toaleta mai pui masca? (Miercuri, 26 august 2020, 17:54)

    Boham [utilizator]

    sa fie instructiunile clare si precise ca sa le putem nota
  • +3 (3 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 26 august 2020, 22:17)

    [anonim]

  • +1 (1 vot)    
    Si cand iesi . . . (Joi, 27 august 2020, 10:09)

    Vali Cel Batran [utilizator]

    . . . de la toaleta ce mai faci cu masca aia! Romani, feriti-va de restaurante ca de dracu, ca va veti imbolnavi dupa prima utiliizare! Plus ca veti avea parte de preturi nesimtite!


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by