Realitatea ultimelor luni și schimbările intervenite în programul și locația de muncă a unei părți importante dintre românii care locuiesc în marile orașe, i-a determinat pe aceștia să fie tot mai interesați în a avea o alternativă de locuit temporară sau chiar permanentă, spun reprezentanții Patria Bank. Aceștia au început să caute variante de a schimba locuința avută în proprietate cu una mai încăpătoare, cu curte, sau să achiziționeze o a doua locuință într-o locație la munte, la mare sau într-o zonă pre-orășenească.

Unitate Patria BankFoto: Patria Bank

• Creditul ipotecar fără avans este soluția propusă de Patria Bank pentru clienții care își doresc o casă nouă, sau un alt imobil în proprietate, și nu doresc să aducă avans în bani

• Clienții vor aduce drept garanție alt imobil în proprietate sau un imobil deținut de familia restrânsă (de părinți, soț/soție, copii, frați/surori, ginere/noră) sau de partenerul de viață, aceștia din urmă devenind astfel participanți la credit, cu calitatea de codebitori

”În ultimul timp tot mai mulți colegi din unitățile aflate în orașele mari au conversații cu clienții despre dorința acestora de a se muta într-o locuință mai mare, de preferat cu curte. De cele mai multe ori, le lipsesc banii de avans sau nu doresc să folosească economiile acumulate pentru avans. Pornind de la acest feedback, în special pentru cei care locuiesc în orașele mari, aglomerații urbane, am îmbunătățit produsul de achiziție imobil Patria Acasă, înlocuind avansul în bani cu o garanție suplimentară pusă pe un imobil pe care îl dețin deja, ei, părinții, rudele apropiate sau partenerii de viață, împreună cu care pot participa la credit pentru o nouă locuință.”, a declarat Elena Nicodinescu, Manager Dezvoltare Produse Patria Bank.

Noul credit Patria Acasă fără avans poate fi accesat de cei care doresc o nouă locuință sau o locuință suplimentară și aduc în garanție o altă proprietate deținută de ei sau alți participanți la credit. În categoria altor participanți la credit pot intra: soțul/soția, copiii, frații/surorile, părinții titularului/soților, ginerele/nora și partenerul de viață al solicitantului de credit (cu care locuiește și se gospodărește).

Imobilul achiziționat prin credit trebuie să aibă o valoare de minim 80.000 de euro (sau echivalent în lei), să fie situat într-o zonă urbană mare sau metropolitană aferentă. În garanție, pe lângă imobilul achiziționat prin credit poate fi adus un extra imobil, situat de asemenea într-o zonă urbană mare și/sau împrejurimi.

„Este un produs potrivit clienților din orașele mari - București, Cluj, Timișoara, Iași, Constanța, Craiova, Brașov, Galați, Ploiești, Oradea, Brăila, Arad, Pitești, Sibiu, Bacău, Târgu Mureș, Baia Mare, Buzău, Botoșani, Satu Mare, Alba Iulia, Sighișoara, Slatina, Râmnicu Vălcea și împrejurimi - al căror ritm de viață s-a modificat semnificativ în perioada pandemiei.”, a completat Elena Nicodinescu.

În plus, cei care aleg să își vireze venitul într-un cont Patria Bank pot beneficia de o dobândă fixă în primii 5 ani, de 6.05% la creditul în lei, urmând ca începând cu cel de al 6-lea an dobânda variabilă să fie de IRCC + marja 3,10%. Clientii care optează pentru o dobândă variabilă și virarea venitului la Patria Bank vor avea o dobândă de IRCC + 2,90% pentru creditele în lei și EURIBOR la 6 luni + 4,05% pentru creditele în euro.