​DOCUMENT

Programul de guvernare PSD promite „modificare substanțială a legislației fiscale”/ Restituire de TVA numai după compensarea datoriilor

de F.B.     HotNews.ro
Luni, 31 august 2020, 9:55 Economie | Finanţe & Bănci


PSD
Foto: facebook
​Partidul Social Democrat (PSD) a publicat programul de guvernare în eventualitatea în care ar ajunge acum la guvernare. De precizat că luni este votul pe moțiune. Pe partea de fiscalitate, documentul nu oferă prea multe detalii. În principiu, sunt cam aceleași idei generale cu care ne-am obișnuit, indiferent cine a fost la guvernare sau a dorit să ajungă. Printre altele, promite modificarea substanțială a legislației comerciale, fiscale și contabile.

Programul de guvernare PSD (click pentru a deschide)

Ce prevede documentul (referitor la buget și fiscalitate):


• Reașezarea bugetului conform noilor priorități și Programarea Bugetară.
• Reducem risipa banului public prin raționalizarea cheltuielilor nejustificate, iraționale, neeconomicoase.
• Prioritizarea proiectelor pentru care se alocă efectiv fonduri la nivel guvernamental și local.

• Modificarea substanțială a legislației comerciale, fiscale și contabile în scopul reflectării cu acuratețe a întregului volum al veniturilor realizate de firme prin îmbunătățirea regimului de emitere și circulație a facturilor, utilizarea fără excepție a caselor de marcat și racordarea acestora la sistemul central informatic al ANAF, care, la rândul său, trebuie rapid pus în funcțiune.
• Transpunerea imediată a prevederilor Inițiativei la nivel global privind evitarea erodării bazei impozabile și a transferului profiturilor, ceea ce va reduce substanțial evaziunea fiscală.
• Eficientizarea semnificativă a activității ANAF în raport cu agenții economici prin:
- Acordarea restituirilor de TVA și a altor creanțe ale firmelor în raport cu bugetul numai după compensarea, potrivit prevederilor actuale ale Codului Fiscal, cu obligațiile acelorași agenți economici către buget.
- Dezvoltarea și consolidarea compartimentului din cadrul ANAF care verifică prețurile de transfer în scopul reducerii substanțiale a acestei practici de evaziune fiscală.
- Folosirea eficientă a matricei de risc pentru orientarea verificărilor, în mod prioritar, către firmele cu cel mai ridicat risc fiscal (posibila evitare sau evaziune în plata taxelor).

Programe de sprijin


• Împrumuturi acordate de stat companiilor și garantarea acestor împrumuturi de către companii cu acțiuni în contrapartida în limita sumei de 1 miliard de euro. Măsura trebuie să se refere la domenii strategice care să se refere strict la companii care acționează în domeniile strategice, energie, comunicații, intermediere financiară, infrastructura critică, utilități, industrie petrochimică, industrie farma etc.
◦ Program de asigurare a capitalului de lucru pentru IMM.
Acordarea de linii de credit pentru acoperirea deficitelor temporare ale capitalului de lucru prin intermediul băncilor cu capital de stat (CEC Bank, Eximbank), cu termen între 3 și 10 ani, cu dobândă cuprinsă între 0% și 50% din IRCC afișat de Banca Națională a României, pentru persoanele fizice, pentru întreprinderi mici si mijlocii (”IMM”), întreprinderi individual, asociații familiale, pentru a stimula revenirea rapidă a activității.


Acordarea de garanții guvernamentale companiilor exportatoare pentru susținerea activității curente, inclusiv a șomajului tehnic. Schemele de garantare vor fi acordate de Eximbank cu plafon de 5 miliarde lei și posibilitatea garantării cu până la 100% a creditului cu perioadă extinsă de grație fără plata ratelor în interiorul perioadei de grație.

• Continuare Program Start-Up Nation

• Programul rezidențe moderne pentru vârstnici care se referă la construcția de rezidențe moderne pentru persoane peste 65 de ani:
- ajutor nerambursabil de până la 50% din cheltuielile eligibile (maxim 15.000 de euro pe apartament și maxim 7.500 euro pentru o cameră) pentru construcția, amenajarea și dotarea rezidențelor pentru persoane vârstnice.
- Posibilitatea finanțării investiției prin credit garantat de stat.
- Alocație bugetara de 10 ori mai mare decât în prezent, respectiv de 1.400 lei / lună pentru fiecare locatar.
- Minim 25 m2 /locatar, maxim două persoane/apartament.
- Se vor asigura în integralitate cheltuielile privind cazarea, hrana și asistența medicală.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2177 vizualizari

 • +15 (17 voturi)    
  LCK (Luni, 31 august 2020, 10:12)

  geo_p21 [utilizator]

  .Eliberarea violatorilor si criminalilor din inchisori prin modificari succesive ale legilor justitiei de ce nu au trecut in maretul plan de guvernare,sa nu ne m ai trezim cu surprize.
 • +6 (6 voturi)    
  heh (Luni, 31 august 2020, 10:28)

  Soljenitin [utilizator]

  dabinepa. cine dracu mai crede in promisiunile psd ii bou.
 • +9 (9 voturi)    
  ce frumos suna (Luni, 31 august 2020, 10:31)

  varavara [utilizator]

  intotdeauna programele psd-iste si cat de putin pun in practica atunci cand ajung la cascavala.
  Specific psd: demagogie, promisiuni mincinoase, ipocrizie.
 • +4 (4 voturi)    
  La revedere, iberali! (Luni, 31 august 2020, 10:58)

  Mortaciune ambulanta [utilizator]

  Votez si eu cu pedesereul!

  La anul implinesc 65 de ani, si imi schimb radical optiunile electorale.

  Cu asta m-a convins: de peste zece ani (programul Prima Casă a fost lansat la data de 20 mai 2009) ma lamentez ede ce nu exista si un program similar pentru noi, cei in varsta: Ultima Casa, sau Prima Groapa, ajutor financiar pentu cei in varsta!
 • +7 (7 voturi)    
  Programul PSD daca castiga alegerile.... (Luni, 31 august 2020, 11:09)

  taro [utilizator]

  PAI au castigat alegerile, au controlul parlamentului, pot sa faca ce legi vor ei! Ce naiba asteapta?

  Pana acum programul PSD s-a rezumat la distrugerea justitiei ca sa-l scape pe Dragnea si pe Tariceanu de puscarie. Pe Tariceanu l-au scapat, pe Dragnea nu.

  Noul program PSD se rezuma la "va dam bani" si uita ca PSD a "dat ajutoate financiare" prin legi/ordonante pe care nu le-au platit nici o data. Sunt firme care au primit bani prin ordonante date de Dancila si nu au vazut banii nici acum(se judecata firmele cu statul roman).

  Daca castiga PSD alegerile toti expertii au sa aiba o singura recomandare pentru firme romane sau straine: ultimul stinge lumina.
 • +4 (4 voturi)    
  Gargară (Luni, 31 august 2020, 11:21)

  BEDE [utilizator]

  Nimic concret.
  În primul râbnd mă aștept să crească TVA, pentru că este modul cel mai sigur de a stânge ceva bani. Când a mers bine au tot fost reduceri de TVA și scutiri de TVA.
  Apoi mă aștept să se mai taie din fel de fel de facilități. Pentru construcții în primul rând, dar apoi și pentru IT.
  Și va fi jalnic că vin scadențele la datorii.
 • -3 (3 voturi)    
  da (Luni, 31 august 2020, 14:53)

  codrean [utilizator]

  Citu s-a grabit sa restituie TVA si celor care datorau bani la buget !? Doar asa, sa creasca deficitul, sa poata acuza greaua mostenire ? Sau mai era ceva despre care nu trebuie sa stim noi ?


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by