Adunarea Generala a Acționarilor CEC Bank, institutie de credit controlata integral de statul român, prin Ministerul de Finante, a aprobat numirea Mirelei Călugăreanu, șefa ANAF, în funcția de președinte al Consiliului de Administrație al băncii, conform unui comunicat de presă. Asta se întâmplă la o zi după ce în Guvern s-a aflat un memorandum pe această temă, propus de Florin Cîțu, ministrul Finanțelor.

Mirela CalugareanuFoto: Hotnews

Practic, Mirela Călugăreanu, membru ne-executiv al Consiliului de Administrație al CEC Bank din 2017, a fost numită Presedinte al Consiliului, în locul lui Valentin Mavrodin, al cărui mandat de președinte a fost revocat, acesta rămânând membru ne-executiv în cadrul Consiliului de Administrație.

Componența consiliului de Administrație al băncii este acum:

Mirela Călugăreanu - presedinte al Consiliului de Administratie, Membru ne-executiv

Valentin Mavrodin - Membru ne-executiv

Ciprian Badea – Membru ne-executiv

Mirela Sitoiu - Membru ne-executiv

Mihai Gogancea Vatasoiu - Membru ne-executiv

Bogdan Constantin Neascu - Membru executiv, Director General si Presedinte la Comitetului de Directie

Mihaela Lucica Popa – Membru executiv, membru al Comitetului de Directie

"Mirela Călugăreanu (53 de ani), noul Presedinte al Consiliului de Administratie al CEC Bank, este membru al CA din 2017. În prezent, este președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Are peste 29 de ani de experiență în Finanțe Publice, ocupând diferite poziții în cadrul Directiei Generale a Finanțelor Publice Bucuresti și în cadrul ANAF. Mirela Călugăreanu a fost coordonator al proiectului de Modernizare a Administratiei Fiscale, în parteneriat cu Banca Mondială, prin care s-a urmărit informatizarea instituției. Mirela Călugăreanu este absolventă ASE, expert contabil CECCAR și deține un doctorat în finanțe", se arată în document.

E ciudat că acest comunicat amintește de proiectul cu Banca Mondială, care nu s-a mai finalizat, ba chiar a fost abandonat.

De precizat că Valentin Mavrodin a câștigat recent un proces cu Ministerul Finanțelor pe tema reorganizării propusă de Florin Cîțu și astfel a fost suspendată executarea reorganizării Direcţiei generale de trezorerie şi contabilitate publică - postul de director general până la pronunţarea instanţei de fond.

O altă persoană care a câștigat un proces pe tema reorganizării MFP este Ciprian Badea, membru în Consiliul de Administrație al băncii.

La începutul anului, Florin Cîțu a avut o tentativă de schimbare a unor persoane din Consiliul de Administrație al CEC Bank, dar numirile făcute de acesta au fost respinse de către BNR. Una dintre persoanele care ar fi urmat să piardă calitatea de membru era chiar Ciprian Badea, dar cum au fost respinse acele numiri, și-a păstrat funcția.

Citește și:

Florin Cîțu vrea să-l înlocuiască pe Valentin Mavrodin de pe funcția de președinte CA la CEC Bank, dorind să o pună în loc pe șefa ANAF