Jane Fraser va prelua funcţia de director executiv pentru Citigroup, cea mai importantă bancă din America. 37 de femei ocupă funcţia de CEO în topul celor mai mari companii din SUA, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Citigroup, cel mai important grup din sistemul bancar din Statele Unite, este prima bancă de pe Wall Street care a numit o femeie în funcţia de director executiv.

Jane Fraser, actualul preşedinte al băncii, îi va lua astfel locul lui Mike Corbat, care va demisiona în luna februarie, anul viitor.

Numirea unei femei pentru o poziţie-cheie este un moment important pentru Wall Street, o lume dominată de bărbaţi. De exemplu, la o audiere a Congresului, de anul trecut, şapte şefi de băncii, inclusiv Mike Corbat, nu au ridicat mâna când au fost întrebaţi dacă succesorul lui ar putea fi o femeie sau o persoană de culoare.

Însă leadersheap-ul feminin se pare că ajunge la un nivel record anul acesta. 37 de femei ocupă funcţia de CEO în topul celor mai mari companii din Statele Unite, potrivit revistei Fortune. Producătorul auto General Motors, firma de asigurări de sănătate Anthem sau firma de curierat UPS sunt printre companiile mari americane conduse de femei. Din acest top, firma de curierat UPS şi compania IT Oracle au filiale şi în România, dar aici sunt conduse de CEO bărbaţi.