- Informatizarea ANAF a dat roade
- Companiile declară venituri mai mari și le plătesc față de anul trecut
- Mențin obiectivul de a crește veniturile la buget pentru anul viitor
- Implementarea facturii electronice va aduce 20 miliarde lei în plus la buget
- Am cheltuit mai mult în prima parte a anului
- Nu mai avem stocuri din urmă la concedii medicale.
Ne-am împrumutat mai ieftin în fiecare lună, deși conjunctura este nefavorabilă
În acest proces de transparentizare a deciziilor, voi prezenta săptămânal (în conferințe) ce sume vrem să împrumutam vrem să împrumutăm, la ce scadențe, iar apoi veți avea și randamente.
- Deficitul bugetar fără criza din sănătate ar fi fost în august 1,93% din PIB.
- Guvernul a mărit punctul de pensie cu cea mai mare sumă din istorie.
- Noi nu creștem taxe. Menținem un echilibru al bugetului
- Nu vor crește dobânzile în România. În fiecare lună ne-am împrumutat mai ieftin decât guvernul socialist.
- Mă aștept să fie menținut ratingul în decembrie. Voi prezenta planurile pe termen mediu pentru a avea consolidare
În toată UE economiile vor reveni în 2021. România și Polonia au o revenire aproape completă după 2021. Obiectivul este de a ne reveni complet din 2021 și să putem să creștem din 2022. Am performat mai bine decât estimau agențiile de rating și Comisia Europeană.
- Despre posibilitatea prelungirii termenului pentru plata taxelor: Nu! Pe 25 octombrie doresc să avem o imagine clară a sănătății economiei. Sunt sectoare în economie unde există probleme. Ne vom uita de la un sector la altul și vedem cu ce soluții putem să venim în ajutorul acestor sectoare.
- S-ar putea să emitem în partea a doua acestui an titluri de stat pe bursă pentru populație.
- Despre strategia de consolidare a deficitului ce trebuia transmisă până pe 15 septembrie la CE: A fost transmisă. Bineînțeles, nu ne puteam permite să nu transmitem strategia la timp.
- Bugetul (pe 2021 n.r.) va fi adoptat de guvernul următor
- Va mai exista o rectificare în acest an.
- Așa cum am avut grijă de finanțele publice ale României (...), mă voi implica să găsesc soluții și pentru problemele de finanțare ale Primăriei București.
Florin Cîțu: Implementarea facturii electronice va aduce 20 miliarde lei în plus la buget/ Obiectivul este de a ne reveni complet din 2021 și să putem să creștem din 2022

Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?
calculatoare CRT cu Windows XP, angajati care stau in niste scaune jegoase si cozi fara numar
nu mai spun ca toti au pauza in acelasi timp intre 10 si 11 si trebuie sa astapti o ora ca sa termine aia de mancat sarmalele
sutn TONE de hartii acolo, ce digitalizare cand aia nici PIX sa scrii nu iti dau
Sa nu ne miram, ca toata administratia din Romania este PSDizat la sange = incompetenta si coruptie probabil
Informatizare?:))) SPV cu certificat merge validat online mai putin la sectorul 6. Scumpii de acolo cica nu-s toate documentele sau sunt ilizibile. Ciudat, la alte sectoare nu a fost problema. Cam asa este informatizarea, precum interpretarea legii, in functie de oras/sector si functionar.
La dobanzi mai mici zici? Ai uitat sa spui si CAT te-ai imprumutat, frumosule, ca ai bubuit si imprumuturile. La cat ai preluat datorie raportat la pib si pe ce culmi ai dus procentul.