Ministrul Muncii solicită schimbarea şefilor de la casele de pensii neperformante/ Inspecţia Muncii trebuie desfiinţată şi reînfiinţată cu o altă organigramă

de DP     HotNews.ro
Marţi, 6 octombrie 2020, 9:19 Economie | Finanţe & Bănci


Violeta Alexandru
Foto: Facebook/ Violeta Alexandru
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, i-a solicitat preşedintelui Casei Naţionale de Pensii să schimbe conducerile caselor neperformante cum sunt cele de la Alba, Bihor, Ilfov, Vâlcea, Neamţ, Hunedoara (Petroşani), Giurgiu şi Gorj, precum şi din toate sectoarele Capitalei, notează Agerpres. De asemenea, Violeta Alexandru consideră că Instituţia Muncii trebuie desfiinţată şi reînfiinţată cu o altă organigramă şi cu organizarea de concursuri pentru posturile cheie.

"Am cerut Preşedintelui CNPP ca, în cel mai scurt timp, să opereze schimbări la nivelul conducerii caselor de pensii neperformante. Spun clar care sunt acestea: Alba (aici e un istoric urât dar totuşi nu o să las pensionarii să aştepte 5 ani ca să se recupereze miile de restanţe moştenite de la fosta conducere), Sector 1, Bihor (casă de pensii unde lucrează fostul Preşedinte CNPP, propus de mine şi schimbat când am văzut că nu vrea să facă performanţă), Ilfov (un Director care m-a sfidat, pur şi simplu, în faţa evidenţelor), Sector 2, Sector 3, Sector 4, Sector 5, Sector 6, Vâlcea, Neamţ, Hunedoara - Petroşani, Giurgiu, Gorj. Toate termenele de înţelegere au expirat pentru actualii directori. Cine nu poate face performanţă în folosul cetăţeanului, este mai bine să se retragă. Cine vorbeşte urât cu pensionarii, cine s-a plictisit de slujba la casa de pensii (îmi scriu oamenii despre astfel de situaţii) să ştie că voi lua decizii. Să nu creadă că se pot ascunde în spatele codului administrativ şi că sunt protejaţi. Nu. Îmi asum. Am avut toată înţelegerea. Nu m-am ascuns cu nimic când am vorbit despre ce rezultate aştept. Performanţă! Empatie faţă de nevoile pensionarilor! Respect pentru fiecare leu din salariu câştigat din banii celor care contribuie sau au contribuit de-a lungul vieţii!", scrie ministrul pe pagina sa de Facebook.

Violeta Alexandru anunţă că până la sfârşitul săptămânii va lua decizii referitoare la directorii caselor de pensii care au restanţe în condiţiile în care au trecut 8 luni de când a solicitat rezolvarea problemelor.

"Vreau performanţă la Ministerul Muncii. Nu mă interesează să fiu simpatizată de angajaţi. Nu am prietenii. Vreau performanţă. Dacă jumătate dintre casele judeţene de pensii din ţară reuşesc să se organizeze (cu personal, poate, insuficient; mulţi dintre aceşti colegi care au performat nici nu şi-au pus problema să îmi prezinte greutăţile, şi-au văzut de treabă) şi nu au restanţe în soluţionarea dosarelor de pensii înseamnă că #sepoate. Din respect pentru efortul acestor directori/colegi din casele performante care au muncit şi, mai ales, pentru că nu mă interesează funcţia cât mă interesează respectul pentru pensionari, voi lua decizii la finalul acestei săptămâni cu privire la directorii caselor care, în pofida insistenţelor mele, au în continuare restanţe. Totuşi, au trecut 8 luni de când am cerut să se rezolve lucrurile. În această perioadă, am cerut inclusiv să fie detaşati angajaţi de la CNPP, să meargă directorii din aparatul central să ajute. Dacă îi întrebi pe aceşti oameni de ce, găsesc zeci de explicaţii. Am depăşit perioada acestor explicaţii. I-am sprijinit şi încurajat să îşi rezolve parte din problemele cu care se confruntau tocmai pentru a aduce la zi dosarele de pensii. Astăzi, în ciuda acestor eforturi, nu se văd rezultatele. Acum tragem linie", a mai precizat ministrul Muncii.

Instituţia Muncii trebuie desfiinţată şi reînfiinţată cu o altă organigramă şi cu organizarea de concursuri pentru posturile cheie, consideră ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

"Evaluarea mea - pe care tocmai am terminat-o - cu privire la Inspecţia Muncii îmi arată că această instituţie nu poate fi reformată prin decizii punctuale. Trebuie desfiinţată şi reînfiinţată cu o altă organigramă şi cu organizarea de concursuri pentru posturile cheie. Am încercat o serie de schimbări. Nu merge. Păcat de cei care muncesc în această instituţie", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Ea precizează, însă, că legea de funcţionare a Inspecţiei Muncii trebuie schimbată în Parlament atunci când se va putea.

Ministrul Muncii a acuzat, în context, indiferenţa angajaţilor din Inspecţia Muncii faţă de solicitarea autorităţilor de a intensifica controalele în ceea ce priveşte respectarea regulilor în contextul pandemiei.

"Mă uitam la cât sunt de indiferenţi după ultima solicitare a Prim-Ministrului de a intensifica acţiunile de control pe Covid. Sunt, în schimb, experţi în prezentare de statistici. Mi-am format ochiul în a depista tacticile administraţiei, una dintre ele fiind aceea de a te "împacheta" prin prezentarea de statistici, situaţii. Pentru cine se lasă împachetat. Nu sunt interesată să leg prietenii în administraţie. Nu susţin pe nimeni dacă nu face treabă; mă interesează să creez cadrul corect pentru cei care vor să facă ceva, să iasă din starea de confort şi să muncească cu rezultate vizibile. E cam târziu pentru România să rateze şi acest an fără să se facă treabă", arată Violeta Alexandru.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

15045 vizualizari

 • +4 (20 voturi)    
  Ati uitat Doamnă! (Marţi, 6 octombrie 2020, 9:40)

  DomnuTrandafir [utilizator]

  Ca acum 8 luni ne spuneați ca nu stiti care a numarul real de bugetari.
  Ministerul Muncii are o evidenta cel de Finante are o alta.
  Ca o sa faceti, ca o sa dregeti!
  Că o sa aflam nr bugetari, pe functii, pe structuri , pe ministere sau ca se va sti ce resurse alocă si risipește statul roman cu acesti plimbatori de hartii.
  Nimic!
  Nimic!

  Totusi:
  Digitalizare Nu!
  Telemunca Nu!
  Evidențe bugetari Nu!
  Regionalizarea unor institutii gen Agentia de Somaj Nu!

  Scoateți cativa repetenți la tablă ca sa primiti aplauze de la pensionari ?
 • -8 (16 voturi)    
  Doamna (Marţi, 6 octombrie 2020, 9:52)

  Zache58 [utilizator]

  Va rog sa dati banii promisi,care existau/exista pe Legea 130/2020! Vad ca pentru alte cheltuieli chiar s-au gasit fonduri.Cred ca mai intai trebuie ca Dvs. sa respectati legile si poporul roman.Aratati prin exemplu personal ca ''se poate''! fara hastag.
 • +16 (18 voturi)    
  desfiinţată şi reînfiinţată cu o altă organigramă (Marţi, 6 octombrie 2020, 9:57)

  blacksheep [utilizator]

  Multe institutii ar trebui desfiintate si reinfiintate cu alte organigrame, problema este cu cine vor fi inlocuiti acei oameni.
  Din pacate de mai multi ani schimbarile se fac de fatada, adica "la vremuri noi tot noi".
  • +4 (14 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Marţi, 6 octombrie 2020, 10:08)

   [anonim] i-a raspuns lui blacksheep

  • -6 (8 voturi)    
   Ministrul Violeta desfiinteaza case de pensii (Marţi, 6 octombrie 2020, 11:37)

   nicnicnic [utilizator] i-a raspuns lui blacksheep

   Femeia asta vorbeste mult si nu face nimic, nu e capabila sa faca. Si tanti e ministru al muncii! Nici nu-si da seama ce prostii spune. Vrea sa desfiinteze o institutie care este necesara, ca s-o reinfiinteze.
   Mai ieri-alaltaieri scotea prostia ca treaba nu merge cum trebuie in ministerul ei ca subalternii ei, salariatii din ministerul muncii, se opun informatizarii, ca si cum, daca ea vrea sa doteze institutia cu cele mai performante calculatoare, salariatii ar avea dreptul si puterea sa zica nu! Si daca-i trimitea la specializare in domaniu, ei ar avea dreptul si puterea sa zica in cor: nuuuuu!
   Oare cate prostii mai asteapta sa auda de la ea seful guvernului pana cand, in gluma, sa-i spuna ca desfiinteaza ministerul muncii, ca sa scape de ea, si apoi sa-l infiinteze la loc? In fine, femeia asta e majora, are drept de vot, are dreptul sa fie numita in orice functie in statul roman, competenta nu e necesara, iar eu carcotesc si mor de invidie.
   • +4 (8 voturi)    
    Cand vb ca PRO .... (Marţi, 6 octombrie 2020, 14:23)

    sipu [utilizator] i-a raspuns lui nicnicnic

    fara sa sti despre ce este vb , unul dintre cei mai capabili ministri . A spart multe gasti” e deranj mare in min muncii , sa vezi concursuri pe post ce o sa urmeze, subiecte grila fara acces la subiecte .
    • -5 (7 voturi)    
     ministresa desfiinteaza ceea ce nu poate desfiinta (Marţi, 6 octombrie 2020, 16:24)

     nicnicnic [utilizator] i-a raspuns lui sipu

     Dumneavoastra, ca si femeia asta incompetenta, vorbiti despre ceea ce nu aveti decat din auzite cunostinte. Prin natura cunostintelor obtinute din scoala, cursuri de specializare si practica, la inceput ca informatician si cam de 25 de ani ca economist,contabil sau consilier, la firme private, la o banca si la fisc, de voie, de nevoie, am cunostinte cel putin peste medie in domeniile legislatiei fiscale si muncii. Pe asta ma bazez cand afirm ca tanti asta, vazuta "capabila" de un necunoscut care stie sa scrie prost, din auzite probabil, nici daca va deveni parlament nu va putea sa desfiinteze casele de pensii, cel mult le va schimba numele. Nu mai urmaresc discutia de aici, dar daca se va intampla aberatia asta, am sa tin minte si am sa-mi cer scuze necunoscutului care, repet, scrie prost si despre ceea ce nu cunoaste la un nivel macar mediu(oare aveti macar idee de cat timp ii ia unui salariat la o casa d-asta de pensii pana aduna documentele legal necesare si pana calculeaza/recalculeaza o pensie, de cat de stufos si dinamic e algoritmul de calcul?).
     • +4 (8 voturi)    
      Nu înțelegi ce citești? (Marţi, 6 octombrie 2020, 18:00)

      asavreau [utilizator] i-a raspuns lui nicnicnic

      A spus desființarea Inspecției Muncii care nu are nici-o legătură cu Casa de Pensii.Și dacă tot vorbești de Casa de Pensii de ce nu poate fi reorganizată,pentru-că acum lucrează greoi,încât mor oamenii până le dă un răspuns(în doi peri),funcționarii de la Casa de pensii.
 • -5 (11 voturi)    
  criteriul de selecție (Marţi, 6 octombrie 2020, 10:16)

  cucuveauamov [utilizator]

  pentru posturile de conducere va fi apartenta la pnl
 • +3 (11 voturi)    
  Recalculare pensii (Marţi, 6 octombrie 2020, 10:28)

  ISoli [utilizator]

  Cand aveti de gand sa intrati in legalitate si cu recalcularea pensiilor? Chiar nu vreti sa mai respectati nimic din lege?! Poate se autosesizeaza si Parchetul desprea repetata incalcare a legii!
 • +4 (6 voturi)    
  casa de pensii sibiu (Marţi, 6 octombrie 2020, 11:30)

  calin-alin [utilizator]

  trebuie sa schimbe mai ales multe capete la casa de pensii Sibiu, ca isi cam fac de cap. La bilete de tratament de exemplu, in cerere scrie ca sa iti scrii numarul de telefon ca sa fi anuntat ca ti s-a aprobat cererea de a pleca la tratament, dar ei nu te contacteaza in nici un fel, trebuie sa treci mereu pe la ei ca sa vezi listele afisate pe geamurile lor din interior, nici macar nu au buna placere de a afisa si pe internet macar, dind telefon la ei si intreband de biletul meu, si mi-a spus ca sint afisate la ei si pe internet, dar pe internet nu era nimic afisat, eu deja lecand in statiune si ei nu au afisat nimic pe internet. In toata tara, la alte case de pensii te anunta telefonic, dar astia de la Sibiu sint mai cu mot. Luati masuri va rog
  • +7 (7 voturi)    
   Verifică cineva? (Marţi, 6 octombrie 2020, 18:04)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui calin-alin

   Cine primește bilete de tratament de la Casa de Pensii?De foarte multe ori acești nu sunt pensionari,nu au nici vârtsta.La Olt primesc bilete la //tratament// la Techirghiol salariați de la Poliție tineri și în putere.Corectură-salariate.
 • -7 (9 voturi)    
  ministresul muncii desfiintare case pensii (Marţi, 6 octombrie 2020, 11:55)

  nicnicnic [utilizator]

  Dar femeia asta poate sustine orice aberatie, sa desfiinteze si sa reinfiinteze orice institutie pe care n-o poate conduce eficient, ca politicianul nu are legi de respectat, a se vedea tanti firea, aia de la primarie, care anul trecut spunea(si facea) ca nu-i nimic daca RADET a intrat in faliment, ca preia ea de acolo orice actvitate vrea si toti salariatii pe care-i vrea si o muta si ii muta la alta companie, Termoenergetica parca. In mediul obisnuit, cu o firma in faliment si in care nu intervine ocolirea legii, lucrurile nu merg chiar asa idilic.
 • -6 (8 voturi)    
  Care e ideea ? (Marţi, 6 octombrie 2020, 12:46)

  all23 [utilizator]

  In primul rand ca inspectia muncii sa nu se mai atinga de angajatori ... Codul muncii a fost modificat , inspectia nu mai inspecteaza pe nimeni , de dat amenzi nici atat . Numarul oamenilor care lucreaza fara forme legale creste ... GALBENII prospera ....
 • -4 (8 voturi)    
  Schimbarea (Marţi, 6 octombrie 2020, 12:51)

  mihai53 [utilizator]

  D-na ministru , nu abordati tehnicile PSD -ului ,de a-i inlocui pe cei rai ai lor cu cei buni ai nostri . Consider ca unde nu sunt probleme nu are rost sa se intervina fiind suficiente alte probleme urgente de rezolvat ..Am avut recent un control la ITM Timis si pot sa va spun acesta s-a derulat foarte riguros , incepand cu locul de munca si finalizand cu verificarea tuturor documentelor necesare . Mentionez ca si comportarea inspectorilor a fost civilizata , neavand nimic sa le reprosez .
  • +1 (5 voturi)    
   Ai avut noroc. (Marţi, 6 octombrie 2020, 18:06)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui mihai53

   De obicei //inspectează//la ordin.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by