BRD-Societe Generale începe derularea acordării de credite în cadrul programului Noua Casă, practicând o dobândă de IRCC + 2pp, a confirmat marți banca într-un comunicat. Astfel, pentru finanțarea unei locuințe (construită sau consolidată cu mai puțin de 5 ani în urmă), în valoare de 200.000 lei printr-un credit pe 25 de ani și rambursat în 300 de rate lunare egale, valoarea primei rate lunare va fi de 1.074,54 lei, iar valoarea totală plătibilă: 328,810.88 lei, au transmis HotNews.ro reprezentanții băncii.

Radu Topliceanu, BRDFoto: Hotnews

Citește și: Cât vei avea rata la ”Noua Casă”. Băncile au dat deja startul la program și pregătesc și soluții de creditare proprii pentru a ocoli dezavantajele programului guvernamental

Valoarea totală plătită pe perioada creditului poate descrește ca urmare a rambursărilor în avans, această sumă totală incluzând comisionul de analiză dosar 0 lei, comision de administare credit 0 lei, comision de gestiune datorat FNGCIMM 0,40%/an aplicat la 50% din soldul creditului, cost cu evaluarea imobilului adus în garanție (apartament) 370 lei. DAE este de 4,49% și nu cuprinde asigurarea de viata (aceasta fiind optionala) si cea a imobilului (aceasta fiind obligatorie si depinde de valoarea acestuia), ne-au mai spus reprezentanții BRD.

Perioada maximă de creditare este de 360 de luni, împrumuturile urmând să finanțeze imobile finalizate, noi sau vechi.

Banca are la dispoziție, din partea FNGCIMM, un plafon de garantare care permite acordarea de credite ”Noua Casă” în valoare totală de aproximativ 500 de milioane de lei.

Citește și: CEC Bank este a treia bancă ce anunță că pot fi accesate începând de azi creditele Noua Casă

”Atât prin oferta proprie, cât și prin programele garantate de stat, BRD a finanţat achiziţia zeci de mii de locuinţe în toată ţara, susţinându-i astfel atât pe cei care visează să aibă propria casă, cât și economia românească în general. Prin interesul manifestat de categorii largi de clienţi, programul cu garanții de stat şi-a dovedit utilitatea, iar BRD doreşte să îl facă accesibil şi în continuare celor care doresc să beneficieze de avantajele sale. Considerăm programul Noua Casă un complement binevenit pentru oferta internă a BRD și suntem convinși că oferim astfel o gamă completă de produse ipotecare”, a spus Radu Topliceanu, Director General adjunct al BRD, responsabil pentru activitatea retail.

BRD a acordat, în 2009, primul credit în cadrul programului Prima Casă. În total, BRD a acordat peste 57.000 credite Prima Casă, în valoare de aproximativ 10,1 miliarde de lei.