Cel mai important expert în boli infecţioase din Statele Unite, Anthony Fauci, a declarat joi că terapia experimentală cu anticorpi a companiei Regeneron l-a ajutat probabil pe preşedintele Donald Trump să lupte cu infecţia de Covid-19, transmite Reuters, preluată de Agerpres. ”Există o probabilitate rezonabil de bună că l-a făcut să se simtă mult mai bine”, a afirmat Fauci în timpul unui interviu acordat MSNBC.

Anthony FauciFoto: Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Fauci a mai spus că pandemia de Covid-19, care a provocat moartea a peste 210.000 de oameni în Statele Unite şi a peste 1 milion de oameni la nivel mondial, este mult mai gravă decât gripa sezonieră.

”Nu există niciun dubiu în această privinţă”, a spus Fauci, întrebat fiind despre tweetul preşedintelui Trump în care acesta a comparat Covid-19 cu gripa. Twitter a şters tweetul respectiv al preşedintelui.

Trump, care a anunţat vinerea trecută că este infectat cu noul coronavirus, a fost spitalizat timp de trei zile şi a fost tratat cu un cocktail de anticorpi monoclonali ai Regeneron, cu medicamentul antiviral Remdesivir şi cu steroidul dexametazonă.

Regeneron a solicitat miercuri Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA să autorizeze utilizarea în regim de urgenţă a tratamentului său cu anticorpi pentru tratarea Covid-19, informaţie care a dus, joi, la creşterea acţiunilor acesteia.