Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a prezentat o serie de nereguli constatate la Primăria Municipiului București, după ce Inspecția Economică Financiară a avut o acțiune de control. Totuși, el a spus o ciudățenie, dacă putem spune așa. A afirmat că angajații Ministerului și-au lăsat laptopurile la Primărie, iar o perioadă au rămas acolo. Din ce înțelegem, se întâmpla asta atunci când se luau măsuri de distanțare.

Florin CituFoto: Hotnews

"Inspecția Economică Financiară a făcut o acțiune de control la Primăria Municipiului București. Acțiunea de control a fost suspendată pe 11 martie 2020. În acel moment, accesul echipei ministerului la sediul Municipiului București nu a mai fost permis, având în vedere dispoziția primarului general. S-a dispus suspendarea anumitor activități care implică interacțiunea cu persoane din exteriorul Primăriei. Nu ni s-a dat voie nici de la distanță să facem acest control. Laptopurile angajaților Ministerului Finanțelor au fost sechestrate o perioadă în sediul primăriei și le-am recuperat după aceea", a spus Cîțu.

De ce angajații MFP nu-și iau laptopurile cu ei? În general, când angajatorul îți dă un laptop, fiind portabil, se presupune că trebuie să-l iei cu tine când mergi pe teren. Nu să-l lași peste zi într-un loc care nu ține de instituția la care lucrezi.

Ce a găsit echipa Ministerului Finanțelor la Primăria București: Florin Cîțu: Situația Primăriei București la datorii arată rău. Arată o administrare proastă a banului public/ Au fost alocați bani pentru plata subvențiilor. Plata către subvenție nu s-a făcut. Unde au ajuns acești bani și la cine?