Î​n Monitorul Oficial din data de 12 octombrie 2020, a fost publicat Ordin MMPS nr. 1468/2020 privind modificarea anexei pentru aprobarea modelului documentelor prin care poate fi solicitat șomajul tehnic, arată o analiză transmisă de consultantul fiscal Adrian Bența.

Adrian BentaFoto: StartupCafe.ro

”Având în vedere recentele hotărâri ale autorităților de a restricționa sau de a închide anumite sectoare de activitate se reactivează procedura de decontare a șomajului tehnic având în vedere prevederile art. XII din OUG nr. 30/2020 urmată de multiple modificări. Prin ordin MMPS nr. 1468/2020 se reactualizează formularele ce trebuie completate de către angajatorii ce solicită decontarea acestei indemnizații. Tot cu această ocazie, sunt enumerate punctual domeniile de activitate restricționate și perioada de aplicare a restricțiilor”, spune Adrian Bența.

Documentele modificate sunt:

• Declarație pe propria răspundere cu obiectul de activitate supus restricției;

• Declarația pe propria răspundere că există o restricție impusă de autoritățile competente județene sau la nivelul Municipiului București;

• Lista persoanelor salariate ce beneficiază de indemnizație pentru șomaj tehnic decontat din bugetul fondului de șomaj.

Vezi aici cum arată noile declarații ce trebuie completate pentru a solicita șomajul tehnic