Autoritățile se pare că încă analizează dacă să poată fi amânată plata taxelor până la 25 decembrie. Florin Cîțu a avut inițial o intervenție în care a spus: "Vom permite ca, până la 25 decembrie 2020, să nu existe penalităţi pentru cei care nu reuşesc să plătească la timp şi, în plus, extindem rambursarea TVA cu control ulterior până în 25 ianuarie, cred".

Florin CituFoto: Hotnews

Cu alte cuvinte, se înțelege că firmele vor putea să amâne plata taxelor.

Câteva ore mai târziu a scris pe Facebook că: „declarațiile se depun dar nu se fac executări silite până pe 25 decembrie”.

Pentru că această afirmatie a ridicat semne de întrebare, deoarece se înțelege că de fapt penalitățile de întârziere vor curge după 25 octombrie și că se suspendă doar executarea silită, lumea a dorit să știe care e varianta corectă: Declarația inițială sau cea nouă de pe Facebook?

El a spus astfel că: „Ne uitam la mai multe variante dar în acest moment mergem pe ce am scris aici. Varianta finală o să fie oricum cea aprobată în ședința de guvern”.

Cu alte cuvinte, nu se știe încă ce variantă este. Vom vedea după ședința de guvern de mâine.

Citește și:

Florin Cîțu: Firmele vor putea amâna plata taxelor până la 25 decembrie. Rambursările TVA cu control ulterior, până la 25 ianuarie 2021