Agenţia de rating Moody's a menţinut ratingul de ţară pentru România, a anunțat Florin Cîțu, ministrul finanțelor, la începutul ședinței de Guvern de miercuri. Ministrul susține că în raportul de evaluare se arată că menţinerea ratingului de ţară în viitor depinde foarte mult de continuitatea politicilor responsabile implementate de Guvern în anul 2020. Cîțu a mai spus că și celelalte două agenții, Fitch şi Standard and Poor's, fac o evaluare a ratingului de ţară în această perioadă.

Florin CîtuFoto: Facebook/ Florin Citu

Ministrul finanțelor a mai afirmat că deficitul bugetar după nouă luni de zile este legat direct de măsurile luate de Guvern pentru a susţine economia în această perioadă de criză. "Deci, cheltuielile pentru sistemul de sănătate, măsurile fiscale pe care le-am luat sunt aproape 16 miliarde de lei care au rămas la companii şi aşa mai departe", a spus Cîțu.

Acesta a mai afirma că luna octombrie arată o încasare mai bună a veniturilor faţă de octombrie anul trecut. "Nu suntem încă la final, dar cam aşa se prognozează. Ar fi a treia lună consecutivă cu venituri mai mari decât în 2019", susține ministrul.