Avem un dialog pe ce-ar merge făcut pentru a încuraja inovarea în România, a declarat Marcel Ionescu Heroiu, expert senior dezvoltare urbană, Banca Mondială, într-o conferință organizată de CursdeGuvernare. „Ne-am tot scărpinat, am citit și noi cărți peste cărți să vedem cine inovează, cum inovează. Am avut un mic moment de Evrika! când ne-am dat seama că bună parte din inovațiile care au schimbat lumea asta, inovațiile disruptive, au fost făcute de oameni care au pornit să gândească pe domeniul respectiv încă din liceu, de la Bill Gates și Paul Allen, la Steve Jobs și Steve Wozniak, la Elon Musk”, a spus el.

Marcel Heroiu - Banca MondialaFoto: cursdeguvernare.ro

El a precizat că toți au început la liceu și toți aveau la liceu acces la tehnologie de ultimă generație care era mai greu accesibilă altundeva.

„Noi am recomandat ca în toată țara infrastructura educațională să fie pusă la punct pentru a pregăti generațiile de inovatori viitoare. Având în vedere fondurile disponibile este genul de investiție care se poate face ușor pentru că nu-ți trebuie studiu de fezabilitate. Poți să faci achiziție la pachet. E un fel de win-win pentru toată lumea”, a explicat el.